26 / 04 / 2024

Kiraladığı evi satmak isteyen kiracıya 7 yıl 6 ay hapis!

Kiraladığı evi satmak isteyen kiracıya 7 yıl 6 ay hapis!

Erzurum'da ev sahibi adına sahte kimlik çıkartıp kiracısı olduğu evi satmaya çalışan bir kişi ile arkadaşı 7 yıl 6'şar ay hapis cezası aldı.



Anadolu Ajansı'nda yer alan haber egöre, Erzurum'da ev sahibi adına sahte kimlik çıkartıp kiracısı olduğu evi satmaya çalışan bir kişi ile arkadaşı "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından 7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Mustafa Suci ve Kadir Yıldırım'la avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Suci'nin ev sahibinin kimlik bilgilerini kullanarak sahte kimlik belgesi oluşturduğunu, her iki sanığında sahte kimlikle evi satmaya çalışırken tapu müdürlüğünde çalışan görevlinin şüphelenmesi üzerine eylemlerinin teşebbüs aşamasında kaldığını söyledi.

Savcı, her iki sanığın "resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından ceza almalarını talep etti.

Suci, esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunmada "İşlemiş olduğum suçu kabul ettim. Yaptığımdan dolayı pişmanım." dedi.

Yıldırım da savunmasında suç işlemediğini ve sahte kimlik çıkarmadığını ileri sürerek beraatını istedi.

Müvekkillerinin tüm samimiyetleri ile yaşananları anlattıklarını söyleyen sanık avukatları da müvekkillerinin beraatını talep etti.

Son sözleri sorulan sanıklar pişman olduklarını ifade ederek, beraat talep etti.

Mahkeme heyeti, Mustafa Suci ve Kadir Yıldırım'a "dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 6 yıl hapis, 2 bin 400 gün adli para cezası verdi.

Eylemin teşebbüs aşamasında kaldığından sanıkların cezalarını 4 yıl 6'şar aya indiren heyet, bin 800 güne indirdiği adli para cezasının da 36 bin TL olarak 24 taksitte bu kişilerden alınmasını kararlaştırdı.

"Resmi belgede sahtecilik" suçundan da 3'er yıl hapis veren heyet, her iki suçtan da sanıklar hakkında da takdir indirimi uygulamadı.


Geri Dön