20 / 04 / 2024

Kiralamalarda TL'ye geçilmesini olumlu karşılıyoruz!

Kiralamalarda TL'ye geçilmesini olumlu karşılıyoruz!

GPD Yönetim Kurulu Başkanı Songör, "Kiralamalarda TL'ye geçilmesini sektör olarak olumlu karşılıyoruz. Tabii burada yeni sözleşmelerin hangi kur üzerinden yapılacağı da önem taşıyor. Perakende sektöründe en makul olan, alışveriş merkezlerindeki kiralamanın ciro üzerinden yapılması." dedi...



Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Songör, GPD'nin 9 Ekim'de "Yeni Perakende" temasıyla bu yıl beşincisini düzenleyeceği Ortak Gelişim Kongresi'nin tanıtımına ilişkin düzenlenen toplantıda konuşma yaptı. Konuşmasında derneğin çalışmalarına değinen Mustafa Songör, üye perakendecilerin 2018 cirosunun 150 milyar TL'ye ulaşmasını beklediklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Songör, son dönemde dövize bağlı kira artışlarının kendilerini ve tüm sektörü yoğun bir şekilde meşgul ettiğini söyledi. Songör, sözlerine şöyle devam etti; "Art arda gelen açıklamalardan sonra geçen hafta Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkan düzenlemeyle kiralamalarda TL'ye geçilmesini sektör olarak olumlu karşılıyoruz. Tabii burada yeni sözleşmelerin hangi kur üzerinden yapılacağı da önem taşıyor. Perakende sektöründe en makul olan, alışveriş merkezlerindeki kiralamanın ciro üzerinden yapılması... Alışveriş merkezlerinin ve cadde mağazalarımızdaki mal sahiplerimizin de, sektörün geleceğini gözeterek her iki tarafın da kazanacağı şekilde adımlar atmasını bekliyoruz."


Geri Dön