18 / 04 / 2024

Kiralık ev arama oranları arttı!

Kiralık ev arama oranları arttı!

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte kiralık ev arama oranları da arttı, ancak kiralık konut fiyatları her geçen ay yükseliyor.




Düğün sezonunun başlaması ve okulların tatile girmesine kısa süre kala kiralık konutlarda da fiyatlar bahar ayı ile birlikte yükselişe başladı. 


Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi'ne göre nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0.63 ve geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 4 oranında artış gerçekleşti. Nisan ayında metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.02 oranında artan Edirne, kiraların en çok arttığı şehir oldu. Isparta ise yüzde 2'lik oranla bu dönemde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir oldu. Türkiye İş Bankası'nın desteği ile hazırlanan 'REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi' ve 'REIDIN Emlak Endeksi' Nisan ayı sonuçları açıklandı. Endekste şu tespitler yer aldı;

Türkiye genelinde 68 ili kapsayan 'REIDIN Emlak Endeks' nisan sonuçlarına göre ise konut fiyatlarında yüzde 1.22 oranında artış yaşandı. Nisanda konut fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir Bursa, en çok azaldığı şehir ise yüzde 2 oranı ile Erzincan oldu. 


Yabancı gelmiyor 

Markalı konut projelerinde gerçekleşen satışların yüzde 6'lık oranı yabancı yatırımcılara yapıldı. Son 6 aylık ortalamanın yüzde 7 olduğu yabancı yatırımcılara satış Şubat ayında yüzde 4, Ocak ayında yüzde 3 olarak gerçekleşirken, Mart'ta ise bu oran yüzde 10'a çıkmıştı. 



Şehriban Kıraç/Cumhuriyet


Geri Dön