19 / 04 / 2024

Kırıkkale Huzur Köy projesinde sona gelindi!

Kırıkkale Huzur Köy projesinde sona gelindi!

Kırıkkale'de uyuşturucu madde kullanan bireylerin sosyo-ekonomik hayata adapte olması için hayata geçirilen Huzur Köy projesinde son aşamaya gelindi. 



Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonunda uyuşturucu madde kullanan 19 yaş ve üzeri vatandaşların sosyal hayata adapte olmaları için hayata geçirilen Huzur Köy projesi için çalışmalar devam ediyor. Sabah'ta yer alan habere göre; proje dahilinde kurulan rehabilitasyon merkezi için çalışmalar tamamlanmak üzere. 

Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Kırıkkale 3 proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayına gönderilmiş, yapılan değerlendirme sonucunda, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sunulan "Huzur Köy" projesinin desteklenmesi uygun görüşmüştü. 


4,5 milyon TL bütçesi olan projeye Bakanlıkça tahsis edilen 3 milyon TL hibe, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kullandırıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde proje dahilinde inşa edilen rehabilitasyon merkezi için çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. 

MADDE BAĞIMLILARI İSTİHDAM EDECEK 

Huzur Köy Projesi kapsamında incelemede bulunan  Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, "Yataklı rehabilitasyon merkezinde, meslek edindirme atölyeleri bulunacak. Atölyelerde madde bağımlısı bireylerin 1 yıllık rehabilitasyon süreci içinde, psiko-sosyal tedavilerinin yanında ilgili meslek eğitmenleri tarafından verilecek eğitimler ile yeterli mesleki bilgi ve beceri kazanmaları sağlanarak istihdam edilebilirlikleri arttırılacak" dedi.

Kırıkkale'de başlatılan projeyle köylerin çehresi değişiyor!


Geri Dön