26 / 04 / 2024

Kırıkkale'ye YHT müjdesi!

Kırıkkale'ye YHT müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kırıkkale’nin kısa bir süre içerisinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmetine açılacağını söyledi.



Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya ziyarette bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kırıkkalelilere YHT müjdesi verdi. 

Sabah Bölge'de yer alan habere göre; Turhan, şehirlerarası yapılan yolların kapasitesinin dolmasıyla beraber refah seviyesinin ve ülkede ticari hareketliliğinin yaşandığını kaydetti. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin güzel hizmetler aldığını ve Kırıkkale'nin bu hizmetlerden yararlandığından bahseden Turhan, hizmetlerin bundan sonra da süreceğini açıkladı.

ANKARA-DELİCE İKİ ÇARPI ÜÇ

Ankara-Sivas YHT şantiyesinde projenin gidişatı hakkında bilgi almak için Kırıkkale'ye geldiğini söyleyen Turhan, "Ankara-Kırıkkale arasındaki yolumuzu iki çarpı iki olan yolu iki çarpı üç hale getiriyoruz" şeklinde konuştu. İlk etapta Ankara-Delice kara yolunu iki çarpı üç hale getireceklerini sözlerine ekleyen Turhan, "Biz dolayısıyla tekrar Kırıkkale'ye gelecek olursak Ankara- Kırıkkale arasındaki yolumuzu iki çarpı iki olan yolu iki çarpı üç hale getiriyoruz. Ama biliyoruz ki bu da yetmeyecek. Bu yollarda daha fazla sıkıntı çile çekmeye gerek kalmadan, insanlarımızı yollarda yorulmadan, tıkanmadan yeni yapacağımız oto yollarla birlikte daha hızlı gideceği yere gidecek. Bunun devamı var. İlk etapta Ankara-Delice arasını yapacağız. Devamında Samsun'a devam edeceğiz. Bunlar bizim uzun vadeli, orta vadeli ve yakın vadeli yaptığımız planlamalar" açıklamasında bulundu.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Alparslan Türkeş Bulvarı'nda bulunan iki kavşağa battı-çıktı yapılmasını istedi.


 


Geri Dön