24 / 04 / 2024

Kırklareli'de emlakçılara yetki belgeleri verildi!

Kırklareli'de emlakçılara yetki belgeleri verildi!

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen emlak danışmanlığı eğitim ve sınavı sona erdi. 5 sınavını başarı ile tamamlayan 4 kursiyere yetki belgeleri verildi.



Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nca düzenlenen emlak danışmanlığı eğitim ve sınavı tamamlandı. Odanın konferans salonunda gerçekleşen etkinlik kapsamında sorumlu emlak danışmanı seviye 5 sınavını başarı ile tamamlayan 4 kursiyere yetki belgeleri teslim edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, törendeki konuşmasında, sorumlu emlak danışmanı eğitimlerinin aralıklarla gerçekleşeceğini kaydetti.

Eğitimini tamamlayıp sınavda başarılı olan 4 kursiyere yeni iş hayatlarında başarılar dileklerinde bulunan Özsan, hayırlı olması temenni etti.

Yetki belgesi olmayan kişilerin 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren alım, satım ve kiralama işlemleri yapamayacaklarını sözlerine ekleyen Özsan, "Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak, TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi ile birlikte yürüttüğümüz eğitim ve belgelendirme faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda emlak danışmanlığı eğitimine katılarak, girdikleri sınavda başarılı olan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Yeni yasal düzenlemeler ile birlikte yetki belgesi olmayanlar 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren her hangi bir alım satım ve kiralama işleminde bulunamayacaklar, işlem yapamayacaklar." dedi.

Konuşma sonrasında emlak danışmanlarına yetki belgeleri teslim edildi.


Geri Dön