19 / 04 / 2024

Kırklareli'ye katlı otopark projesi geliyor!

Kırklareli'ye katlı otopark projesi geliyor!

Kırklareli genelinde yaşanan park sorunu çözüme kavuşuyor. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, bölgede hayata geçecek katlı otopark projesine ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı.



Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli genelinde yaşanan park sorununu ortadan kaldıracak katlı otopark projesine ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı. 


İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte katlı otopark için Kırklareli Müzesi arkasında bulunan alana ilk kazmanın vurulduğunu ve hafriyata başlandığını ifade eden Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu "Sevgili hemşerilerime büyük bir müjde vermek istiyorum. 


Kırklareli genelinde yaşanan park sorununu, inşaatına başladığımız katlı otopark ile bir nebzede olsa rahatlatmak istiyoruz. Müze müdürlüğünün arkasında bulunan alana İlk kazmayı vurduk ve hafriyat çalışmalarına başladık. Bu alandan toplam 10 bin m3 hafriyat çıkartacağız. 12 ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Ancak biz üstün bir gayret ile katlı otoparkımızı yılbaşına yetiştirmenin planlarını yapıyoruz. İnşaatına başladığımız katlı otoparkımız; yer altında 1 kat ve yer üstünde 4 kat olmak üzere toplamda 5 kat olacak şekilde tasarlandı. Bununla birlikte otoparkımızın en üst katında çok amaçlı salon yapacağız. 


Bu çok amaçlı salonu düğün, nişan ve toplantılarda kullanmak üzere vatandaşlarımızın da kullanımına açacağız. Otoparkımız toplam 200 araç kapasiteli olacak. Bugüne kadar otopark sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturmak için çalıştığımızı ifade ettik. Ancak biz hiçbir zaman yapmış olmak için iş yapmadık. Kırklarelili vatandaşlarımıza ve güzel kentimize yakışır bir proje olsun, kullanışlı ve uzun ömürlü olsun diye ince eleyip sık dokuduk. Şimdi hayata geçirmek için ilk adımını attığımız projemizin tamamlanmasıyla birlikte Kırklareli çağdaş ve modern bir görüntüye sahip, son derece kullanışlı bir otoparka kavuşacaktır" dedi.



Sınırkent


Geri Dön