25 / 04 / 2024

Kırşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali 24 Mayıs'ta açılıyor!

Kırşehir Şehirlerarası Otobüs Terminali 24 Mayıs'ta açılıyor!

Kırşehir Belediyesi tarafından Kırşehir’e yeni bir vizyon katacak Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde çalışmalar tamamlandı. Terminal 24 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te törenle açılacak.



Kırşehir’de yaklaşık 30 dönümlük arazi üzerinde bulunan Otobüs Terminali’nin 6-7 dönümlük  Ankara  yolu üzeri Meytaş Kavşağı’na yapılması kararlaştırılarak, Kırşehir Belediyesi tarafından 13 Ocak 2013 tarihinde dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in de katılımıyla temeli atılan ve yapımı adeta yılan hikayesine dönen Şehirlerarası Otobüs Terminali, hizmete açılıyor.


Diğer illere de örnek olacak nitelikte olan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin modern mimarisiyle bölgede öne çıkacağını ifade eden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Şehirlerarası Otobüs Terminal’inde açılış için peyzaj çalışmaları devam ediyor. Konforlu mekânları, dinlenme-bekleme alanları, büfeleri, cafe ve restoranları, araç bakım ünitesi, yönetim birimleri, ferah bilet satış birimleriyle Kırşehir’e yakışır bir terminali ilimize inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mevcut otogarımızın yapısal bozulmaları ve yıpranmalarından dolayı ve konumunun değiştirilmesine ihtiyaç duyulduğundan Kırşehir için modern ve kapasitesi daha yüksek bir terminal yapmayı istedik. Bu düşüncelerle yola çıkarak, hem ilimize bir vizyon katacak hem de bölgede örnek teşkil edecek bir terminali projelendirdik. Nihayet projemizde sona geldik ve yakın zamanda terminalimiz açılacak. Bu Terminal Kırşehir’e vizyon katarken, diğer illere de örnek olacak. Kırşehir’in ihtiyaçlarına cevap verebilecek Şehirlerarası Otobüs Terminalimiz 24 Mayıs Pazar günü saat 14.00’de açılışını yapacağız” diye konuştu.


Kırşehir Çiğdem


Geri Dön