27 / 04 / 2024

Kışın ev sıcaklığı kaç derece olmalı?

Kışın ev sıcaklığı kaç derece olmalı?

Soğuk havaların boy gösterdiği kış mevsiminde ev halkı için önem teşkil eden konular arasında yer alan "ev sıcaklığı" nedir? Kışın ev sıcaklığı kaç derece olmalı?



Kışın ev sıcaklığı kaç derece olmalı?

Soğuk havaların boy gösterdiği kış mevsiminde konut sıcaklığının ayarlanması ve korunması ev halkı için önem teşkil eden konular arasında yer alıyor.


Evde oturulan odada düşük ısı ile yüksek ısının sebep olduğu hastalıkların önüne geçilebilmesi için ev sıcaklığının iyi ayarlanması gerekiyor.


Evin sıcaklığı nasıl ölçülür?

Ev sıcaklığının ölçülebilmesi için bir termometrenin odada bir yere yerleştirilmesi yeterli oluyor. Termometre, odada var olan sıcaklık ve nemi gösteriyor.


Peki kışın ev sıcaklığı kaç derece olmalı?

Dünya Sağlık Örgütü’nün oturma odası için koyduğu standart sıcaklık 21 derece olarak karşımıza çıkıyor. Örgüt diğer odalar için ise 18 derecelik sıcaklığı uygun görüyor. 


Buna karşın, diğer tavsiye edilen sıcaklık değerleri ise 18-22 derece şeklinde karşımıza çıkıyor. Evde, sıcaklık kadar nem değerleri de önem taşıyor. Peki evde nem oranı kaç olmalı?


Evde nem oranı kaç olmalı?

Evde olması gereken nem oranı ortalama yüzde 65 olarak ifade ediliyor. Nem oranının yüzde 40'lara 35'lere düşmesi durumunda oda içindeki hava sert bir hal alıyor. Bu nedenle evde nem oranı yüzde 60'dan az olmamalıdır.



İç sıcaklık değerleri nelerdir?



Geri Dön