19 / 04 / 2024

Levent Taşkın tasarruflu ısınmanın ipuçlarını paylaştı!

Levent Taşkın tasarruflu ısınmanın ipuçlarını paylaştı!

Isıtma sistemlerinin bakımı ve tasarruflu kullanımı tüketicilerin gündemini meşgul etmeye başladı. Isıtma Soğutma sistemlerinin dünyadaki lider markası Vaillant’ın Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın tasarruflu ısınmanın ipuçlarını paylaştı...



Kombi satın alırken yüksek verimli modellerin seçilmesine dikkat edilmeli, kombinin verimi direkt olarak kombinin yakıt tüketimini etkiler. Özellikle tasarruf açısından yoğuşmalı kombi kullanılmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca oda termostatı ve termostatik vana gibi aksesuarların kullanılması da tasarrufu arttırır.


Tasarruf, cihazın verimine, kullanım şekline, ısıtılan alanın konumuna ve izolasyon durumuna göre farklılık gösterir. Ancak verimli bir kombi, panel radyatör, otomatik kontrol cihazı, termostatik vana kullanarak %30 ve iyi bir izolasyon ile birlikte toplamda  %50 seviyelerinde tasarruf sağlamak mümkün olabilir. 


Kullanıcılar, satın almada olduğu gibi cihazın kullanımında da belli noktalara dikkat ederek tasarruf sağlayabilirler. 


Radyatörlerin üstü veya önleri asla kapatılmamalı, radyatörlerin önüne yerleştirilen mobilyalar ısının dağılmasını engeller. Radyatörlerin arkasına alüminyum folyo kaplı levhalar konulması verimi artırabilir, perdelerin de radyatörlerin üstünü kapatmamasına dikkat edilmeli. 


Mutlaka, yılda bir kez, cihazın ve tesisatın bakımı yetkili firmalar tarafından yaptırılmalı.


Levent Taşkın ayrıca yoğuşmalı kombilerin, konvansiyonel kombilere oranla hem daha tasarruflu hem de daha doğa dostu olduğunu belirtti. 


Vaillant’ın da tüketicilerle buluşturduğu Yeni Jenerasyon Yoğuşmalı Kombi Cihazları, ileri teknolojili tasarımıyla % 109 (40/30 C’de – alt ısıl değere ve DIN 4702-8’e göre) yüksek verim elde ederek yüksek verimli ve tasarruflu ısınmaya imkan tanıyor. 


Daha öncekilere göre % 30 küçük hacim, yüksek verim, 3* sıcak su konforu, akıllı eBUS sistemi ile ev konforunun küçük devi Vaillant ecoTEC Plus yoğuşmalı kombiler yeni dizayn şık görünümü ve sağladığı tasarruf ile ön plana çıkarken daha da küçülen ebadı ile her tür mekana kolayca monte edilebiliyor. Dört farklı kapasitede sunulan kombiler, NOX sınıfı 5 emisyon değerleri ile çevre dostu kullanıma imkan tanıyor.  



Geri Dön