25 / 04 / 2024

Kızılay-Çayyolu Metro Hattı 10 Mart'ta açılıyor!

Kızılay-Çayyolu Metro Hattı 10 Mart'ta açılıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart Pazartesi günü Kızılay-Çayyolu Metro Hattı'nın açılışını yapacak. 16 bin 590 metrelik hat uzunluğuna sahip metro sayesinde Kızılay-Çayyolu arası 24 dakikaya inmiş olacak...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart Pazartesi günü Kızılay-Çayyolu Metro Hattı'nın açılışını yapacak. 16 bin 590 metrelik hat uzunluğuna sahip metro sayesinde Kızılay-Çayyolu arası 24 dakikaya inmiş olacak. Bir süre önce metroda incelemeler yapan Erdoğan, test sürüşlerini bizzat başlatmıştı. Hat üzerinde 11 durak bulunuyor. O duraklar şöyle: Çayyolu 2, Çayyolu 1, Ümitköy, Beytepe, Köy Hizmetleri, Bilkent, ODTÜ, MTA, Söğütözü, Milli Kütüphane, Necatibey, Kızılay. 


Kızılay-Çayyolu Metro Hattı 10 Mart ta açılıyor!


KRİTİK MERKEZLERE KOLAY ULAŞIM 

Metro hattı, önemli binalara ulaşılmasını da sağlayacak. Çok sayıda komutanlığın karargah binalarının yakınından geçecek olan metro, AK Parti, CHP Genel Merkezleri'ne yakın yerlere ulaşım imkanı sağlayacak. Bilkent, ODTÜ, Hacettepe Kampuslarının girişiyle birlikte Diyanet, MGK Genel Sekreterliği, ATO Congressium, TOBB İkiz Kulelere kolay ulaşım imkanı sağlayacak. AVM'ler, oteller, eğlence merkezleri, hastaneler de bu güzergah üzerinde bulunuyor. 


4 AYDA TAMAMLANMIŞTI

Başbakan, kısa süre önce  Ankara  Batıkent-Sincan Metro Hattı ile ODTÜ Yolu olarak da bilinen 1071 Malazgirt Bulvarı'nı hizmete açmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan ve üzerinde 8 adet üst geçitle köprü bulunan 1071 Malazgirt Bulvarı, Ankara trafiğine nefes aldırdı. Erdoğan, Kızılay-Çayyolu Metro Hattı'nın 10 Mart’ta faaliyete geçeceği müjdesini de bu açılışta vermişti.


Akşam


Geri Dön