25 / 04 / 2024

KKM hesaplarında rekabet kızıştı! Bankalar, hem faiz oranlarını hem de prim oranlarını artırdı!

KKM hesaplarında rekabet kızıştı! Bankalar, hem faiz oranlarını hem de prim oranlarını artırdı!

Seçimler öncesinde kur korumalı mevduat hesabına olan ilgi sürerken, bankalar da daha fazla müşteriyi bu hesaplara yönlendirmek için kesenin ağzını açtı. KKM hesaplarında hem faiz oranları hem de müşterilere verilen prim oranları arttı.



PRİMLER YÜZDE 5’E ULAŞTI

Merkez Bankası, ilk başlangıçta kur korumalı mevduat faizini, politika faizinin 3 puan üzerinde sınırlamıştı. Ardından mart ayının sonunda bu sınırın tamamen kaldırıldığı açıklanırken, döviz hesaplarından dönüşümlü kur korumalı mevduat hesaplarında ise tavanın 26 Ocak tarihinde kaldırıldığı hatırlatıldı. KKM faizlerinin böylece hızla yükselişe geçtiği ve şu anda yüzde 40’lara yaklaştığı kaydedildi. TL mevduat faizlerinin ise yüzde 40’leri aştığı belirtildi.

Öte yandan bankaların müşterilerini kur korumalı mevduat hesaplarına çekmek için primleri de artırmaya başladığı belirtiliyor. Haberde, iş dünyasından alınan bilgilere göre, altın ve döviz dönüşümlü KKM hesaplarında primlerin yüzde 5’lere ulaştığına dikkat çekildi. Yani 1,5 milyon lira değerindeki altın hesabının kur korumalı hesaba çevrilmesi halinde banka müşterinin hesabına 75 bin lira da nakit prim yatırıldığı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön