29 / 03 / 2024

Kocaeli Akçaray tramvayında son 211 gün!

Kocaeli Akçaray tramvayında son 211 gün!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan tramvay projesi (Akçaray) için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Akçaray'ın bitirilmesine 211 gün kaldığı ve geri sayımın devam ettiği Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yayınlanıyor.



Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan tramvay projesi (Akçaray) için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 11 adet istasyona ve 7,2 kilometre uzunluğa sahip Sekapark ve otogar arasında ulaşım sağlayacak olan Akçaray temelin atılmasından sonra büyük bir yol kat etti. Tüm çalışmalar sürerken çevre düzenlemesine de önem verilirken, 7,2 kilometre uzunluğa sahip alanın yaklaşık 700 metresinin yeşil alan olması planlanıyor. 

211 GÜN KALDI 

Akçaray Projesi kapsamında kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından çalışmalar hızla başlamıştı. Eski Türk Telekom binası ve Barlar Sokağı'nm bir kısmının yıkımının tamamlanmasının ardından yıkımı yapılacak diğer binaların da birkaç hafta içerisinde yıkılması bekleniyor. Otogar ve Sekapark arasındaki trafiği rahatlatması beklenen Akçaray'ın bitirilmesine ise 211 gün kaldığı ve geri sayımın devam ettiği Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yayınlanıyor. 

AĞAÇLAR TAŞINIYOR 

İlk aşamada Yürüyüş Yolu'ndan geçirilmesi planlanan ancak yerin 2 buçuk metre altına inilmesi gerektiğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun "Tek bir ağaca dahi zarar gelse ben bu projeyi yapmam" demesinin ardından yeni güzergah belirlendi. Yeni güzergahta yapım aşamasında belirli noktalarda bulunan ağaçlar yerlerinden özenle taşmıyor. Otogardan adliyeye kadar olan kısımda çalışmalar hızlandı ve çevrede bulunan, taşınması gereken ağaçlar yerlerinden taşındı. 

TRAMVAY GÜZERGAHI 

Otogardan başlayacak olan tramvay yolu Hanlı Sokak'tan sonra Yahya Kaptan Salkım Söğüt-Sarı Mimoza-Necip Fazıl caddeleri boyunca devam edecek. Buradan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nın orta kısmı boyunca Kaymakamlık-N. Kemal Lisesi-M. Ali Paşa Camii hattına geçecek. Doğu Kışla Parkı'nın batısından D-100 Karayolu'na doğru inecek olan tramvay hattı D-100'e paralel olarak Şehit Rafet Karacan Bulvarı'nın kuzey kısmında Valilik binasının arkasından geçecek. Hafız Binbaşı Caddesi'nden D-100'e doğru kıvrılan hat, fuar karşısından itibaren D-100'e paralel olarak devam edecek. Yeni Cuma Camii'nden itibaren Şahabettin Bilgisu Caddesi'ne geçecek olan tramvay hattı, Fevziye Camii'nin altından Merkez Bankası'nm önüne gelecek ve İstasyon Caddesi'nin kuzey kısmından İzmit Tren Garı'nı geçerek, Sekapark'a ulaşacak. 




Kocaeli Manşet


Geri Dön