19 / 04 / 2024

Kocaeli Bağçeşme’ye itfaiye binası inşa ediliyor!

Kocaeli Bağçeşme’ye itfaiye binası inşa ediliyor!

Yeni projeler hayata geçirmeye devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme'ye itfaiye binası inşa ediyor.



 

Kentte yeni yatırımlar hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin olaylara daha kolay müdahale etmeleri için kentte yeni müfreze binaları yapıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu binalardan biri de Bağçeşme’de inşa ediliyor. Kaza, yangın ve doğal afetler denince ilk akla gelen itfaiyeciler için tam donanımlı yapılacak olan binalar, hızlı çıkışlara göre düzenlenecek. Müfreze binası bölgedeki olaylara ilk müdahalede önemli bir rol de oynayacak. Geçtiğimiz aylarda temeli atılan ve yapım çalışmaları hızla süren müfreze binasının inşaatı yükseliyor.

1’İNCİ KAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bodrum, zemin ve bir kat şeklinde inşa edilecek olan Bağçeşme Müfreze Binası’nın birinci kat çalışmaları başladı. Bodrum kat temel çalışması yapılan yapıda temel ve perde yalıtım işleri biterken 1. kat iskele kurulumu ve döşeme kalıp imalatları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, 1. kat döşeme donatı imalatına da başlayacak. Toplam 788.4 metrekare kullanım alanına sahip olacak olan yapının 219,50 metrekarelik birinci katında 12 kişilik 3 adet yatakhane, spor salonu, eğitim salonu ve tuvaletler yer alacak.

4 ARAÇLIK GARAJ

418,10 metrekarelik zemin katta ise amir odası, haberleşme ve şoför odaları ile mutfak yer alacak. Bu katta dinlenme salonu, yemekhane, 210 metrekarelik 4 araç kapasiteli kapalı garaj da bulunacak. Birinci katta da 12 kişilik 3 adet yatakhane, spor salonu, eğitim salonu ve tuvaletlere yer verilecek. Bina girişinde ise güvenlik binası bulunacak. Yapının dış cephesinde traverten cephe kaplamaları yapılacak. Bina çevresinde ise otopark inşa edilecek. 


Geri Dön