25 / 04 / 2024

Kocaeli Bureau Hilton Hotel 2017'de açılacak!

Kocaeli Bureau Hilton Hotel 2017'de açılacak!

Mustafa Murat Satı tarafından yaptırılan Bureau projesinin içinde yer alan otel projesi için Hilton, otel zincirinin en lüks markası olan Tree By Hilton’u verdi. 2017 yılında açılacak olan otel Kocaeli’nin en lüks 5 yıldızlı oteli olacak.



Kocaeli’de önemli inşaat projelerine imza atan Yüksek İnşaat Mühendisi Mustafa Murat Satı’nın Sapanca yolu girişinde yaptığı Bureau Projesinin içinde yer alan 338 yataklı Tree By Hilton Otel’in protokol imza töreni KOTO’da gerçekleştirildi. Hilton World Wide Grubunun Avrupa ve Türkiye direktörleri ile yapılan protokolle Hilton ikinci Otel’ini Kocaeli’ye getirdi. Protokolü Hilton Woryd Wide grubu Türkiye İş Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel ve Mustafa Murat Satı imzaladı.


338 YATAKLI OLACAK


Mustafa Murat Satı’nın yaptığı Bureau proje 35 milyon dolar bütçe ayrıldı. 338 yataklı 5 yıldızlı Double Tree By Hilton Oteli’nde 320 adet rezidans ve ofis, 23 adet ulusal ve dünya zincir marka işyerleri olacak.  Karma tip proje olan Bureau bünyesinde Hilton otel, ticari birimler, restoranlar, rezidans ve ofisler yer alacak. Hilton 2017’nda yeni yıl ile açılacak. Otel’de 7 toplantı salonu da bulunmakta. Proje İzmit Vapur İskelesi’ne 10, Cengiz Topel Havaalanına 3, Sabiha Gökçen Havaalanına 60 dakika uzaklıkta olup verimli, ferah ve havadar kat alanları ile aynı zamanda sosyal bir yaşam alanı olarak tasarlandı.


 MORALİMİZİ BOZMADAN DEVAM EDECEĞİZ


İmza törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, KOTO Başkanı Murat Özdağ, İMO Başkanı Tolga Ok, Mustafa Murat Satı’ının bacanağı CHP eski Milletvekili Sefa Sirmen, Körfez eski Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Satı ailesinin fertleri ve çok sayıda yatırımcı katıldı. Protokol törenini açılış konuşmasını yapan KOTO Başkanı Murat Özdağ, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu süreçte yatırım yapan tüm Kocaelililere teşekkür etti. Terörü şiddetle kınadıklarını belirten Özdağ, “Metanetle bu süreci atlatmalıyız. Aksi halde bizi başka yönlere götürmek isteyecekler. Biz tüccarlar moralimizi bozmadan devam edeceğiz. Şehitlerimize rahmet ve ailelerine, milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.


TURİZM YATAĞI 10 BİNE ÇIKACAK


İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Kocaeli’de 5 yıldızlı 4 otelin hizmet verdiğini, 4 otelin ise inşaatının devam ettiğini belirtti. Kocaeli’de turizm için 6 bin nitelikli yatak olduğunu ve inşaatı süren otellerle birlikte bu sayının 10 bine çıkacağını ifade eden Zamburkan, “Yaşanan terör olayları ile turizmde büyümemiz azaldı. Kocaeli 4 mevsim turizmin olduğu bir kent. Artık alt yapımız turizme hazırdır. Hilton’un ilimize gelmesinden çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Özellikle yabancı turistlerin gelmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.


KOCAELİ’DE OLMAYI ÇOK İSTEDİK


Kocaeli’nin otellerinin içinde bulunmasını istedikleri bir şehir olduğunu ifade eden Hilton Woryd Wide grubu Türkiye İş Geliştirme Direktörü Tuğrul Temel, “Kocaeli turizm ve ticaret açısından çok büyük öneme sahip. Otelimizin yatırımcısı olan Murat Satı ile projelerini değerlendirdik ve bundan sonra birlikte hizmet vereceğiz. 400’den fazla otelimiz bulunuyor. Müşterisinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir anlayışla çalışıyoruz” dedi.


ERİŞEBİLİR BİR PROJE


MMS İnşaatın sahibi Mustafa Murat Satı, Türkiye’de yaşanan acı haberler nedeniyle buruk bir tören yaptıklarını ifade etti. Türkiye’nin içinde bulunduğu mutsuzluklar silsilesinden bir an önce kurtulmasını istediğini belirten Satı, “Projemizin adı Fransızca Bureau, Türkçe ise Büro demek. Projemiz 5 yıldızlı otel, 320 rezidanstan oluşuyor. Projenin en öneli özelliği iş ve tatil amaçlı bir noktada yer alıyor. İstanbul’un Anadolu ile bağlantısını sağlayan iki ana halterin ortasında yer alıyor. Erişilebilirlik ve fark edilebilirliğin üst düzeyde olduğu bir yatırım” dedi.


24 SAAT CANLI OLACAK


İş amaçlı konaklamaların yoğun yapılacağı, sapanca, Maşukiye, Kartepe bandına yakın olması nedeniyle hafta sonu konaklama ihtiyacını da karşılayacağını söyleyen Satı, “İş ve tatil otelciliğini bir araya getirip her iki kesime de hitap eden bir çalışma yaptık. Uluslar arası marka otellerde bu tür konseptlere önem verdiğini biliyoruz. Rezidans, ticari birimlerimiz 24 saat canlı kalacağı bir proje olma yetisi var. Biz lokasyonu ilk olarak tespit ettik, daha sonra bağımsız kurumlara analizini yaptıktan sonra sıra otelin dizaynına geldik. Çalıştığımız mimari firma ile yaptığımız yapının çok özellikli ve farklı olması gerektiğini söyledik.


ENDÜSTRİYEL ATMOSFERİ TEMA ALDIK


Eskimemeli, modası geçmemeli ve Kocaeli’yi yansıtmalı dedik. Kocaeli neyi ifade ediyor diye düşündük. Endüstri teması vermemiz gerekiyordu. Ana temamız endüstriyel atmosfer oldu. Tuğla, cam ve ahşap malzemelerini kullanan bir tarz geliştirdik. TEM’den geçen insanların imrenerek fark edeceği bir yer olmasını istedik. Bu otele gelen insanların endüstriyel yaşamın lüks bir atmosferle verildiğini gösterdik. Uluslar arası mimarı festivale katıldık ve projemiz sergilenmeye değer projeler arasında yer aldı. Bu da projemizi ne kadar doğru yaptığımızı ortaya koydu.


KOLAY OLMADI


Çalışmamızı yaparken otelimizi hangi markaya vereceğimizi düşünürken ilk aklımıza Hilton geldi. Türk insanının en fazla güvendiği markalardan biriydi. Hilton’u kazandırmak çok kolay olmadı. Belirli prosedürleri var. Ciddi bürokrasisi var. Çok ayrıntılı etütler yaptılar. Biz bir alt projeyi beklerken, Tree By Hilton Otel markasını vermeleri bizi çok mutlu etti. Bunun üzerine anladık ki seçtiğimiz lokasyon bizim için çok iyi, otelcilik anlamında ise mükemmele yakın bir noktaydı. KOTO’da imza töreni yapmak bu çalışmanın Kocaeli’nin projesi olduğunu göstermek istedik” dedi.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön