25 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yıl sonuna kadar 500 bin ağaç dikecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yıl sonuna kadar 500 bin ağaç dikecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl yapılacak ağaçlandırma çalışmasında hedefine hızla ilerliyor. Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından ortaya koyulan hedefler doğrultusunda bu yılsonuna kadar 500 binin üzerinde ağaç fidanı dikilecek




Yeşile, çevreye ve doğanın güzelliğine önem veren Büyükşehir Belediyesi bu yıl yapılacak ağaçlandırma çalışmasında hedefine hızla ilerliyor. Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından ortaya koyulan hedefler doğrultusunda bu yılsonuna kadar 500 binin üzerinde ağaç fidanı dikilecek. Yılın ilk altı ayında 137 bin ağacın dikildiği ilimizde, yıl sonuna kadar 500 bin hedefine ulaşılması bekleniyor.


500 BİN AĞAÇ DİKİLECEK

Daha yeşil bir Kocaeli için kent genelinde ağaçlandırma çalışmaları sürerken süs bitkileriyle estetik uygulamalar da yapılıyor. Mesire alanları, yürüyüş yolları, cadde ve bulvarların ağaçlandırılması çalışmalarına devam eden ekipler, 2014 ağaçlandırma programı çerçevesinde çok çeşitli ağaç türlerini dikiyor. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, son 10 yılda ilimiz genelinde 6 milyonun üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirdi.



Manşet Kocaeli




Geri Dön