28 / 03 / 2024

Kocaeli'de yıl sonuna kadar 500 bin ağaç dikilecek!

Kocaeli'de yıl sonuna kadar 500 bin ağaç dikilecek!

Yeşile, çevreye ve doğanın güzelliğine önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl yapılacak ağaçlandırma çalışmasında hedefine hızla ilerliyor. Hedefler doğrultusunda bu yılsonuna kadar 500 binin üzerinde ağaç fidanı dikilecek.



Yeşile, çevreye ve doğanın güzelliğine önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl yapılacak ağaçlandırma çalışmasında hedefine hızla ilerliyor. Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından ortaya koyulan hedefler doğrultusunda bu yılsonuna kadar 500 binin üzerinde ağaç fidanı dikilecek.


HER YER YEMYEŞİL


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından ilk 6 ayda 137 bin ağacın dikildiği Kocaeli’de 2014 yılı sonuna kadar 500 bin ağacın toprakla buluşturulması hedefleniyor. Ağaç dikilmesi planlanan alanlar içerisinde caddeler, sokaklar, sahiller, yol kenarları, rehabilitasyon alanları ve mesire alanları yer alıyor.


500 BİN AĞAÇ DİKİLECEK


Daha yeşil bir Kocaeli için kent genelinde ağaçlandırma çalışmaları sürerken süs bitkileriyle estetik uygulamalar da yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri dur durak bilmeden çalışmalara devam ediyor. Mesire alanları, yürüyüş yolları, cadde ve bulvarların ağaçlandırılması çalışmalarına devam eden ekipler, 2014 ağaçlandırma programı çerçevesinde çok çeşitli ağaç türlerini dikiyor.




6 MİLYONDAN FAZLA AĞAÇ DİKİLDİ


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, 2004-2014 yılları arasında kentte kişi başına düşen ağaç miktarını kat kat arttırdı. 2004 yılında 1 metrekare olan kişi başı yeşil alan miktarı 2014 yılı başında 10 metrekareyi geçti. Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’ de kentin her köşesinde düzenlenen ağaç dikme programları sayesinde bu sayıyı arttırmayı hedefliyor. Bu kapsamda 10 yılda Kocaeli genelinde 6 milyondan fazla ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön