19 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Gebze'ye dev spor kompleksi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Gebze'ye dev spor kompleksi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze’de tam donanımlı spor salonu ve yüzme havuzundan oluşacak dev bir spor kompleksi inşa ediyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sitesinde yer alan habere göre Cumhuriyet Mahallesi’ne inşa edilecek olan kompleks mahalle-okul tipi spor salonu ve kısa kulvar yüzme havuzundan oluşacak. Büyükşehir ekiplerince inşasına devam edilen spor kompleksinin zemin katında  Fiba onaylı pvc zemin kaplamalı basketbol ve voleybol kombine müsabaka sahası yer alacak. Bu katta A ve B takımı soyunma odaları, 250 koltuklu tribün, büfe, görevli odaları, antrenör odası, hakem odası, iki adet antrenman potası ve teknik ihtiyaç odaları da bulunacak.

 

3 adet çok amaçlı spor salonu


Gebze halkına hizmet verecek olan spor kompleksinin birinci katında ise 3 adet spor salonu bulunacak. Bu salonlardan birinde eskrim, atıcılık, okçuluk ve masa tenisi gibi sporlar yapılabilecek. İkinci salon güreş, karete, teakwando, judo, fitness ve plates sporlarının yapımına uygun olarak tasarlanacak. Üçüncü salon da ise güreş, karete, teakwando, judo, fitness ve plates sporları için uygun bir alan yaratılacak.

 

2 adet yüzme havuzu


Komplekste yer alacak eğitim amaçlı kısa kulvar yüzme havuzu bodrum, zemin ve birinci kattan oluşacak. Bodrum katta teknik birimler, kondisyon salonu ve güreş, teakwando, judo, step, plates sporlarının yapılacağı iki adet çok amaçlı spor salonu yer alacak. Zemin katta 6 kulvarlı 1,5 metre deriliğinde havuz inşa edilecek. Havuzun toplam inşat alanı 3 bin 600 metreden oluşacak. Tesisin dışında 100 araçlık bir de otopark alanı yer alacak.

 

 

 


Geri Dön