25 / 04 / 2024

Kocaeli Darıca yeniden imar ediliyor!

Kocaeli Darıca yeniden imar ediliyor!

Kocaeli Darıca Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü asfalt, yama, parke taşı döşeme ve kaldırım çalışmalarına hız verdi. Şehrin değişik mahallelerinde süren çalışmalar sonucu Darıca adeta şantiye alanına döndü.



Bayramoğlu ada içerisinde başlanan çalışmalarla ada içinin tamamının parke taşlarla örüleceğini belirten Başkan Şükrü Karabacak, ''Bayramoğlu alt yapısıyla, üst yapısıyla, yeni yaşam merkezleriyle bambaşka bir görünüme kavuşacak. Bütün bu çalışmalarımızı en geç 2016 yılı mayıs aylarına yetiştireceğiz'' sözünü verdi.



PELİTLİ'DEN DAHA YAKIN 

Darıca Belediyesi uzun süredir ilçenin gündemini meşgul eden mezarlık sorununu çözüme kavuşturarak, ilçeye uzun yıllar hizmet edecek Gebze Balçık Ki/Vndeki 570 dönümlük yeni mezarlık alanını hizmete açacak.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler neticesinde Gebze Balçık Köyü ndeki 570 dönümlük mezarlık alanı Darıca Belediyesi'ne tahsis edilirken, bir süredir cenazelerini Gebze Pelitli Köyü ne gönderen Darıcalılar Balçık Köyü ndeki mezarlık alanının düzenleme çalışmalarının ardından cenazelerini buraya defnedecek. 


MEZARLIK SORUNUNA SON 

Darıca Belediyesi'ne devri yapılan Gebze Balçık Köyü'ndeki 570 dönümlük yeni mezarlık alanında başkan yardımcıları ve teknik ekibiyle birlikte incelemelerde bulunan Danca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yaptığı açıklamada "Gebze Balçık Köyü'ndeki 570 dönümlük yeni mezarlık alanımızda başkan yardımcılarımız ve teknik ekibimizle birlikte incelemelerde bulunduk. İlçe halkımıza uzun yıllar hizmet verecek olan 570 dönümlük mezarlık alanımızı yapacağımız düzenlemelerin ardından en kısa sürede hizmete açacağız. Ana yolların yanı sıra, yan bağlantı yollan, mezarlık hizmet binası, dinlenme alanları ve mescit gibi sosyal donatı alanlanyla birlikte halkımızın ihtiyacına cevap verecek bir çalışma yapacağız. Şu anda ilçemizdeki mezarlık alanı dolduğu için cenazelerimizi mecburen Pelitli mezarlığına gönderiyoruz, burası bize daha yakın, ulaşım daha kolay, mezarlık tamamlandığında vatandaşımıza otobüs dahil her türlü hizmeti vereceğiz." diyerek mezarlık alanıyla ilgili bilgiler aktardı. 


İlçe yeniden imar ediliyor 

Darıca Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü asfalt, yama, parke taşı döşeme ve kaldırım çalışmalarına hız verdi. Şehrin değişik mahallelerinde süren çalışmalar sonucu Darıca adeta şantiye alanına döndü. Çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdüğünü ifade eden Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri ilçe genelinde şu anda bütün mahallelerde periyotlar halinde çalışmaların devam ettiğini ifade ettiler. Değişik mahallelerde devam eden asfalt, yama, parke taşı döşeme ve kaldırım çalışmalarıyla şehir adeta yeniden imar edilirken, özellikle Bayramoğlu, Emek ve Piri Reis mahallerinde yoğunlaşan çalışmalarla bu mahallelerin çehresi değişiyor. Bayramoğlu Mahallesi'nde yaklaşık iki hafta önce başlayan çalışmalarda parke taşı döşeme işine devam edilirken, kış aylarında da sürecek olan çalışmalarla ada içi tamamen parke taşlarıyla yenilerek. Bayramoğlu'ndaki altyapı ve üstyapı sorunu kökten çözüme kavuşturulmuş olacak.  Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ağustos ayı meclis toplantısında sahillerdeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Karabacak, "Bayramoğlu bölgesini de 12 ay boyunca canlı tutmayı hedefliyoruz" dedi Darıca Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında Belediye Başkanı Şükrü Karabacak Darıca sahillerinde yapılan ve yeni yapılacak olan çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu.  Başkan Karabacak, sahilde yaptıklan düzenlemelerle vatandaşlann sahillerden yararlanma imkanlarını artırdıklannı ifade ederek, "Düzenleme yapılan alanlarda vatandaşlar ağırlıklı olarak spor ve yürüyüş gibi etkinlikler yapıyor. Tehlikelerinden dolayı mangal yakmak yasak. Ancak yeni yapılacak alanlar mangal veya semaver gibi aktivitelere açık olacak" dedi. 


BALYANOZ KOYU HALKIN HİZMETİNDE 

Başkan Karabacak yeni yapılacak sahil düzenleme çalışmalarının iki alanı kapsayacağını ifade ederek, "2016 Mayıs ayına yetiştirilmek üzere iki farklı alanda sahil düzenleme çalışmaları yapacağız. Birincisi kum deposundan Aslan Çimento Fabrikası'nın alt kısımlanna kadar olan alanda yapacağımız düzenlemeler. Burası şu anda atıl durumda. Burada yapacağımız düzenlemelerle vatandaşlarımıza sahilde de mangal yapma imkanı sunacağız. Bir diğer düzenleme yapacağımız alan ise Bayramoğlu Balyanoz Koyu olarak adlandınlan alan. Burada ise şu an sahillerimizdeki mevcut çalışmalara benzer çalışmalarla bu alanlan halkımızın hizmetine sunacağız. Spor alanları, çocuk oyun gruplan, kafeteryalar vb. sosyal aktivitelere imkan sağlayacak çalışmalarla Bayramoğlu bölgesini de 12 ay boyunca canlı tutmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 


Yeni Şafak



Geri Dön