27 / 04 / 2024

Kocaeli Darıca'da imar sorunu! 

Kocaeli Darıca'da imar sorunu! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında Gebze Belediyesi'nin Darıca'daki imar sorununu kaleme aldı. İşte Bayer'in o yazısı...



Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında Gebze Belediyesi'nin Darıca'daki imar sorununu kaleme aldı. İşte Bayer'in o yazısı...

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Darıca Mahallesi'nde yaşayan site sakinleri mahallede üçgen şeklinde yer alan arsaya yeni ev inşa edilmesinden şikayetçi. Tamamen yeşil alanda oluşan arsada 22 aile yaşıyor. Bugüne kadar söz konusu arsada başka bir inşaat girişimi olmamıştı. Fakat pandemi döneminde Darıca Belediyesi İmar Müdürlüğü müteahhit firmaya burada yeni bir ev inşa etmesi için İmar Kanununu yok sayarak imar izni verdiği belirtildi.

Kocaeli Darıca da imar sorunu! 

Mahalle sakinleri konuyla ilgili CİMER ve AKİM'e yazmasına rağmen herhangi bir dönüş alamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 yılında 'kot durumu' ile açıklamaları bu mağduriyetin örneği oluyor.

Erdoğan 2017'de ne demişti?

“Kot denilen bir olay var. Bununla ne yazık ki müteahhitler acımasız bir şekilde yolsuzluk yapıyor. Kot olayında kesinlikle kotu denizden verme diye bir anlayışı bizim getirmemiz lazım. Meyilli bir arazide beyefendi inşaatı en yüksek noktadan alıyor. Bu işi kökünden kazımamız lazım. Her taraftan bakıldığında ortaya bir güzellik çıkması lazım. Bu konularda belediyelerimizin hassas davranması lazım. Bodrum, güneş görmeyen yerdir. Toprağın altındadır. Kalkıp, etrafını açmak suretiyle bodrumu zemine dönüştüren anlayış da bana göre, ihanet içerisindedir. Kazanmak istiyorum, derken şehre ihanet ediyorsun. Geç o işleri. İnsanın şehirler üzerinden hakkı olduğu gibi şehrin de insanlar üzerinde hakkı vardır.”

Mahalle sakinlerinden Baran Sabaz açıklamasının sonunda, Darıca Belediyesi imar durumunu düzenlerken bölgedeki komşu taşınmazların menfaatleri, mevzuat ve sokağın siluetini dikkate alarak hareket etmesi gerekirken 1829/2 parseldeki çekme mesafelerini yönetmeliğe aykırı düzenlemiştir." yorumunda bulundu. 

Kocaeli Derince Belediyesi'ne ait daireler satışa çıkarıldı!


Geri Dön