19 / 03 / 2024

Kocaeli Darıca'nın altyapısı yenileniyor!

Kocaeli Darıca'nın altyapısı yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Darıca ilçesine bağlı Abdi İpekçi Mahallesi’nde 13 kilometre uzunluğunda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı yeniliyor.




İçmesuyunda kayıp kaçağı azaltmayı ve küresel ısınma ile birlikte ani yağışlara karşı yağmursuyu hatları yapmayı sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Darıca ilçesine bağlı Abdi İpekçi Mahallesi’nde 13 kilometre uzunluğunda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı yeniliyor.



10 YILDA 7.7 BİN KM ALTYAPI YENİLENDİ


İSU, 2004 yılından bu yana il genelinde 7 bin 700 km içmesuyu,kanalizasyon ve yağmursuyu hattı ile 66 km uzunluğunda dere ıslahı gerçekleştirdi. Toplam 1.2 milyar TL tutarındaki yatırım ile Kocaeli’nin hizmet kalitesini artıran Kurum, yatırım programı kapsamında ekonomik ömrünü tamamlayan ve artan nüfus ile birlikte yetersiz kalan hatları yenilemeyi de sürdürüyor.


DARICA’DA 13 KM ALTYAPI


Bu kapsamda Darıca ilçesinin yoğun bölgelerinden olan Abdi İpekçi Mahallesi’nde içmesuyu ve kanalizasyon altyapı yenileme çalışmaları ile sağanak yağışlardaki yüzey sularını toplamak için de yağmursuyu hattı inşaatına bir süre önce başladı. Mahallenin cadde ve sokaklarında yapılan çalışmalar kapsamında 4 km içmesuyu, 6,5 km kanalizasyon ile 2.5 km uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa edilecek.



4.5 MİLYON TL MALİYET


Bölgenin altyapı problemlerini ortadan kaldıracak olan projede imalat çalışmaları 1 yıl sürecek. Toplam 4.5 milyon TL’ye mal olacak projenin tamamlanması ile Abdi İpekçi Mahallesi’nde uzun yıllar altyapı problemleri yaşanmayacak.


DARICA’DA ALTYAPI DURUMU


İSU Genel Müdürlüğü, Darıca ilçesinin altyapı problemlerini gidermek için geçtiğimiz yıllarda projeler gerçekleştirdi. Bu projelerde yüzlerce km altyapı hatları yenilenirken, dere ıslahları ile insan ve çevrenin korunmasının, yağmursuyu hatları yapılarak da su baskınlarının önüne geçti.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön