26 / 04 / 2024

Kocaeli Deniz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

Kocaeli Deniz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

Kocaeli'nin Derince ilçesine bağlı, Deniz Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı.



Kocaeli Derince'ye bağlı Deniz Mahallesi, Derince’nin en eski yerleşim yerlerinden birinde kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Enkocaeli'nden Furkan Çalışkan'ın haberine göre; Derince Belediyesi yaklaşık 170 hektarlık alanı kaplayan bu mahalledeki eski yapıların, kentsel yenileme çalışmaları ile yenilenmesini amaçlıyor. Bu alanın Fevzi Çakmak Caddesi ile Liman Otoyol Bağlantı Yolu arasında kalan yaklaşık 16 hektarlık bölümünde ise belediye olarak öncü olmak istiyor. 

İhale tamamlandı 

Derince ve Büyükşehir Belediye Meclisleri tarafından yapılan plan tadilatları askıya çıkmış ve onay verilmişti. Söz konusu bölgeler “özel proje alanı” olarak belirlenmişti. İşte o çalışma sonrasında Derince Belediyesi bir adım daha attı ve proje ihaleye çıktı.

17 Eylül 2021 tarihinde pazarlık usulü ile yapılan ihale için 3 firma doküman satın aldı, 3 firma da teklif verdi. Yaklaşık maliyeti 393 bin lira olan ihaleyi, 382 bin liralık teklifi ile İstanbul Maltepe’de faaliyet gösteren Muad Planlama Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Müteahhit firma ile geçen hafta sözleşme imzalandı. Çalışmanın 260 gün (yaklaşık 8.5 ay) içinde tamamlanması gerekiyor.

Kocaeli Deniz Mahallesi nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

Söz konusu projen sonrasında yapım ihalesi yapılacak. Derince Belediyesi 16 hektarlık alan içinde örnek bir proje yapacak, kentsel yenileme çalışmalarına öncü olacak. Projede hangi büyüklükte kaç adet konut olacağı bundan sonraki aşamada kesinliğe kavuşacak. 

İlave kat artışı 

Etap etap yapılması düşünülen Deniz Evler Kentsel Yenileme Projesinde inşaatları hem vatandaş, hem müteahhit, hem de belediye yapabilecek. Ancak kontrol her zaman belediyede olacak. Ayrıca en az 500 metrekarelik alanda inşaat yapılırsa ilave kat artışı hakkı tanınacak. Kentsel yenileme projesine katılacak hak sahiplerine kira yardımı yapılacak.

Kocaeli Derince'de kaçak yapılar yıkılıyor!

 


Geri Dön