25 / 04 / 2024

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin inşaatında sona gelindi!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin inşaatında sona gelindi!

Elron İnşaat ve Tema İnşaat iş ortaklığında yapımı devam eden Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatının kabası tamamlandı. Hastane inşaatının 29 Ekim tarihinde tamamlanarak Kocaeli halkına hizmet vermesi bekleniyor.



Elron İnşaat ve Tema İnşaat iş ortaklığında yapımı devam eden Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatının kabası tamamlandı. Hastane inşaatının 29 Ekim tarihinde tamamlanarak Kocaeli halkına hizmet vermesi bekleniyor


Önceki yıl mayıs ayında temelleri atılan ve 29 Ekim’de tamamlanması planlanan Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İnşaatta çalışmaların yüzde ellisinden fazlası tamamlanmış durumda. 


KABA İNŞAAT TAMAMLANDI

Çalışmalar hakkında bilgi veren Şantiye Müdürü Gökay Yolcu, “Kaba inşaatımız tümüyle bitti. Alçı, sıva, boya, mekanik ve elektrik tesisat işleri devam ediyor. Dış cephe kaplamada dış cephe kompozit kaplama işleri yüzde ellisi tamamlanmış durumda. Hedeflediğimiz tarihe yetiştirmek için program dahilinde çalışmalarımız devam etmektedir. Hastane inşaatında çalışan 30’u mimar ve mühendis olmak üzere yaklaşık 200 personel görev alıyor” dedi. 


63 MİLYON 844 BİN LİRA İHALE

Yolcu konuşmalarına şöyle devam etti: “İnşaatımızda şu ana kadar 47 bin metreküp hazır beton ve yaklaşık 6 bin 2 yüz demir kullanıldı. 280 araçlı açık otopark kapasitesi bulunan binamız şiddetli depreme karşı ayakta durabilecek özellikte inşa ediliyor. İnşaatımızın ihale bedeli 63 milyon 844 bin lira. 6 bloktan oluşan hastane inşaatımız tamamlandığında 9 ameliyathane, 27 yataklı yoğun bakım üniteleri, 19 poliklinik, 330 yatakla hizmet vereceğiz. Hastanemizin inşaatı 7 bin 643 metre kare oturum alanında yapılmış olup toplam kapalı alanı ise 45 bin 28 metrekare olarak  yapılmıştır. Açık otopark alanı 246 araç alacak şekilde olan hastanemizde sığınak alanı ise 305 metrekare olacaktır.”




Esra KORKUSUZ/Manşet Kocaeli


Geri Dön