19 / 04 / 2024

Kocaeli eski valilik binasının yıkımı yarın başlayacak!

Kocaeli eski valilik binasının yıkımı yarın başlayacak!

Kocaeli Valiliği’ne 1974 yılından bu yana hizmet eden eski Valilik binası yarın saat 12.00’de yıkımı başlanacak. Kocaeli valiliği için yeni yapılan komplekse taşınma işlemleri Mayıs ayında başladı.



Kocaeli Valiliği’ne 1974 yılından bu yana hizmet eden eski Valilik binası yarın saat 12.00’de yıkımı başlanacak. Kocaeli valiliği için yeni yapılan komplekse taşınma işlemleri Mayıs ayında başladı. 7 Haziran seçimlerinden sonra yıkılacağı açıklanan valilik binası, Defterdarlıktan alınması gereken enkaz bedel tespiti ve yeni tören alanının belirlenmesinin ardından yıkılacağı belirtildi. Tüm yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından valilik binasına ilk kazma yarın vurulacak.


OTOPARK VE KENT MEYDANI OLACAK


Eski Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü arazisinde yapılan yeni Valilik kompleksine taşınma işlemleri 4 Mayıs’ta başladı. Valilik, yeni binanın ardından eski binanın mevcut yerinin ne olacağı konusunda Büyükşehir ile anlaştı. Eski binanın alanı yeşil alan ve altı otopark olması koşulu ile Büyükşehir’e devredildi. Taşınma işlemlerinin bitmesinin ardından Büyükşehir yarın başlatacağı yıkım işlemlerini en geç iki ay içinde tamamlayacak. Yıkım tamamlandıktan sonra alana otopark ve otoparkın üstüne ise kent meydanı yapılacak.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön