19 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eski Sanayi bölgesinde tahliye ve yıkım işlerine başlanacak!

Şanlıurfa Eski Sanayi bölgesinde tahliye ve yıkım işlerine başlanacak!

Şanlıurfa Belediyesi Eski Sanayi bölgesinde kentsel dönüşümü hızlandırmak için tahliye ve yıkım işlerine başlayacak. Kentsel dönüşüm projesi alanında yaklaşık bin 119 hak sahibi yer alıyor..



Şanlıurfa Belediyesi Eski Sanayi bölgesinde kentsel dönüşümü hızlandırmak için tahliye ve yıkım işlerine başlayacak. Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu ile  TOKİ  Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu'nun yaptığı istişare toplantısında Eski Sanayi bölgesinde kentsel dönüşüm projesi için önemli açıklamalar geldi. 


İPTAL KARARI YOK 


Eski Sanayi bölgesindeki kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları ve gelinen aşamayı değerlendiren TOKÎ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu proje alanında yaklaşık bin 119 hak sahibinin bulunduğunu söyledi. Eski Sanayi bölgesinde mülk sahiplerinin yüzde 80 ile anlaşmalırın sağlandığım hatırlatan Konyalıoğlu "Şanlıurfa ilimizdeki bu projeyi çok önemsiyoruz. Bir proje ortaya koymaya çalıştık. Önümüzdeki günlerde l.etap bölgeyle ilgili ihale gününü almayı planlıyoruz. Hedefimiz birkaç ay bir süre içerisinde ihaleyi yapıp sonuçlandırmak ve Ocak ayı içerisinde bir temel atma töreni yapmayı planlıyoruz. Bunun öncesinde de belediyemizle eğer bu süreci hızlı bir şekilde organize edersek yıkım töreni yapmayı da planlıyoruz. 1 etap proje alanımızda toplam 88 konut, konut diye nitelendirdiğimiz nitelikli konut 715. 


AVM ve bağımsız bölümlerden oluşan iş yeri ve dükkân sayısı 590 adet. Ofis ve 73 ile 74 adet de ayrıca ticari birim bulunmaktadır. Bu bölge gerçekten Şanlıurfa ilimize bir değer katacağım umut ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de l.etapm ihalesini yapıp 2.etabı da yapacağız. Yeşildirek projemiz daha önce bir protokol imzalayıp tekrar yenileme ihtiyacı duyduğumuz bir alan. Karayolları Genel Müdürlüğümüzle anlaşıldı. 


Projelendirme çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bu alanla da ilgili ihale sürecini başlatmayı bekliyoruz. Bu konuda da Yeşildirek Mahallesi sakinlerine hayırlı olmasını temenni olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 


KİRA YARDIMI 


Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu da yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Son zamanlarda Eski Sanayi Sitesi'ndeki kentsel dönüşümde ihalenin iptal edildiği yönünde ve bu konuda Danıştay kararı olduğunu ileri sürenler kamuoyunu yanıltamaya çalışıyorlar. Biz de bu spekülasyonların önüne geçmek için Şanlıurfa'da bulunan TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ile toplantılar yaptık ve şimdi de birinci ağızdan açıklama yapıyoruz. Buradaki esnafımızın hem hak sahiplerinin olmamaları adına şimdiden önlem almaları gerektiğini çünkü yaptığımız ve aldığımız yazılara istinaden biz tebligatla beraber bir ay içerisinde özelikle rızasıyla anlaşanlar ya da acele kamulaştırma karıyla kamulaştırmaları yapılanların yerlerini boşaltması ile tebligatta bulunacağız. Bunun akabinde de yıkım çalışması başlayacak. Çünkü bu proje Urfa için çok önemli bir proje. Urfa'nın tarihini ve kaderini değiştirecek bir proje. 


Umut ediyorum ki buradaki hem vatandaşımız hak esnafımız hem de hak sahipleri buradaki tahliye işlemlerini bir an önce hızlandırır. Daha avantajlı iş yerlerine bir an önce kavuşmuş olacaklardır. 


Tabii bu süre içerisinde hak sahiplerine TOKİ ile anlaşarak kira yardımında da bulunacağız. Dükkânını teslim eden herkes yeni iş yerine kavuşuncaya kadar kira yardımı alacak." 



Günboyu


Geri Dön