25 / 04 / 2024

Kocaeli İtfaiyesi yeni binalarıyla güçleniyor!

Kocaeli İtfaiyesi yeni binalarıyla güçleniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı noktaların yeni itfaiye müfreze binaları inşa ediliyor. Yeni binalarla Kocaeli İtfaiyesi'nin vakalara daha hızlı bir şekilde müdahale etmesi planlanıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarına yeni itfaiye müfreze binaları inşa ediliyor. Yeni binalar ile Kocaeli İtfaiyesi vakalara daha hızlı bir şekilde müdahale etme imkanı bulacak.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin pek çok yerinde itfaiye için yeni hizmet binaları inşa ediyor. Yeni yapılar, can ve mal kaybı riskleri açısından önem teşkil ediyor. Müfreze binalarından biri Kocaeli Şehirler Arası Otobüs Terminali yanında yükseliyor.

Büyükşehir tarafından inşa edilen Terminal müfreze binası, çevresindeki olaylara ilk müdahalenin üssü olacak. İnşaatı devam eden bina bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor. Dış cephe traverten imalatına devam edilen yapının alt yapı çalışmaları tamamlandı. Yapının pencere ve kapı doğrama işlemi başladı. Binanın birinci katında bulunan ve yatakhanelerin bulunduğu odaların yapımı tamamlandı. 

İtfaiye terminal müfreze binası 7 itfaiye araçlık garaja sahip olacak. Müfreze binası Kandıra Yolu ve Seymen Caddesi’nin kesiştiği terminal alanında yapılıyor. zmit İtfaiye Grup Amirliği Terminal Müfrezesi binası bodrum, zemin ve bir kat şeklinde hayata geçiriliyor. Yapının bodrum katı 154 metrekare, zemin katı 893 metrekare, 1. katı ise 460 metrekare olacak.

Bodrum katta teknik merkezlerin bulanacağı binada 7 araçlık garaj, idari ofisler, yemekhane ve dinlenme odası da yer alacak. 


Geri Dön