25 / 04 / 2024

Kocaeli Kandıra Belediyesi'nin yeni binasında inşaat başladı!

Kocaeli Kandıra Belediyesi'nin yeni binasında inşaat başladı!

Kocaeli Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, bölgede yapımı devam eden ve tamamlanan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Köken, Kandıra Belediyesi'nin yeni binası için inşaatın başladığını söyledi. 



Kocaeli Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, bölgede hayata geçirilen projelerden ve yatırımlardan bahsetti. Çağdaş Kocaeli Gazetesi'nden Ünal Cankurt'un haberine göre, Başkan Köken yeni döneme ilişkin hedefleri anlattı. 

Köken, "2014 yılında göreve başladığımda Kandıra'nın nasıl bir ilçe olduğunu, o dönem hangi sıkıntıları konuştuğumuzu hatırlıyorum. Diğer ilçelerde olan hizmetler Kandıra'da niçin olmuyor diye sorguladık ve diğer ilçelere yapılan hizmetleri Kandıra'ya da getirelim niyetiyle yola çıktık. Kandıra'nın artık bir kasaba hürriyetinden bir ilçe hürriyetine ulaşması gerektiğini gördük. Bu yüzden seçim beyannamesini hazırlarken belediye hizmet binasından kent meydanına, çocukların spor yapabileceği alanlardan sahillerimizin geliştirilmesine kadar birçok eksikliğin kapatılması gerektiğini konuştuk ve 25'e yakın seçim beyannamesi hazırladık. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte bu projelerin üzerinde çalıştık ve Allah'a çok şükür çoğunu tamamladık” şeklinde konuştu.

Kent meydanında çalışmaların başlayacağını söyleyen Köken, “Bugün gelinen noktada Kandıra belediye binamızın inşaat çalışmaları başladı. Bu hafta içerisinde temel atma töreni düzenleyeceğiz. Büyük bir hizmeti inşallah bir buçuk yıl içinde bitirerek Kandıra’mıza kazandıracağız. Bunun dışında milletimize vermiş olduğumuz sözlerin içinde yer alan kent meydanı da çok büyük bir proje. İlçe hürriyetinin en büyük nidalarından bir tanesi. Şu an Büyükşehir Belediyemizde Kent Meydanımız ile ilgili projemiz geçti. Şimdi bunun altyapıları var. Yani yeni hizmet binamızın altında bildiğiniz gibi bazı esnaflarımız var. Bu esnaflarımızı nereye yerleştireceğimiz konusunda çalışmalarımız devam ediyor. 25'e yakın esnafımızın mağdur olmaması bizim için çok önemli. İnşallah bu projemizi de hayata geçirerek güzel bir ortam yakalayacağız” açıklamasında bulundu.

Köken, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bununla birlikte yine söz verdiğimiz kapalı yüzme havuzumuzun temeli atıldı. İnşaatı devam ediyor. Hızlı bir şekilde biteceğine inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden futbol sahamızı yenilemesini talep ettik. İhalesi yapıldı, sahadaki çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Kapalı spor salonumuzla da birlikte birçok vatandaşımız, gençlerimiz, kadınlarımız, sporlarını yapıyorlar. Kandıra’da eksik olan spor alanlarıyla ilgili sıkıntımız da çözülmüş oldu.”

Büyük projelerin en geç 5 yılda vatandaşların hizmetine açıldığını söyleyen “Kandıra’mızın en büyük eksikliklerinden biri de düğün salonumuzdu” diyen Köken, “Sadece Turan Güneş Kültür Merkezi’miz vardı ve tüm programlarımız burada yapılıyordu. Dolayısıyla yeterli gelmiyordu.  İlk göreve geldiğimizde hangi vatandaşımıza sorsak düğün salonu sıkıntısını ve ailelerin keyifli vakit geçirecekleri alanlar olmadığından dert yanıyordu. Bizler de düğün salonumuzla birlikte çok güzel bir tema park yaptık. Böyle büyük bir projenin 5 yıl içinde hazırlanıp vatandaşın hizmetine sunulması Kandıra Belediyesi gibi düşük bütçesi olan bir belediye için çok büyük bir hizmet” dedi.

70 mahallede hizmetleri tamamladıklarını söyleyen Köken, şu açıklamalarda bulundu: “Kandıra’nın önemli bir nüfusu kırsal kesimlerde. 50 bin nüfusun 15 bini merkezde, 35 bini köylerimizde olan bir ilçeyiz. Bu köylerin yollarının yapımı, köy içlerine parke yol yapımları, şadırvanları, mezarlıkları, camilerin bakımları hepsi bizim hizmetlerimizin içinde. 5 yıl içinde hamd olsun ana harterlerimize baktığımızda 750 kilometreyi bulan yollarımızın hemen hemen 700 kilometresini bitirdik. 70 mahallemizde asfalt, parke ve köy işleri tamamen bitirilmiş noktaya geldi. Geriye kalan mahallelerimizi yeni dönemde programa aldık. Havalar müsaade ettikçe çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2019 yılında Kandıra’mızda eksiği olan köyümüz kalmayacak.”

Köken, son olarak şunları söyledi: “Malum seçim dönemindeyiz. 14 aday adayı arkadaşımız var. Hepimiz güçlü bir aileyiz. Kandıra’mıza hizmet etmek için mücadele ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde samimi duygularla hareket etmemiz lazım. Şahsımın Kandıra'da 5 yıldır yaptığı çalışmalar ortada. İyi niyetli çalışmalar yaptık, hiç kimseyi kırmadık. Kocaeli'nden Kandıra'ya kime sorarsanız sorun Ünal Köken'in yaptığı 2 icraatı şu şekilde söyler; birincisi 20 milyon liralık bütçeyle bunca yatırımları ve hizmetleri Kandıra'ya kazandırdı. İkincisi Ünal Köken 5 yıldır Kandıra'da zaten gönül belediyeciliğini kurdu, kimseyle kavga etmedi. Kimseyi ayrıştırmadı. Güzel bir ortam sağladı. Ben büyüklerimden “Sayende Kandıra’yı düşünmüyoruz. Artık Kandıra kavga demek değil" cümlesini duyuyorum ve bu benim için gurur vesilesi. Zaten benim amacım buydu ve hedefime ulaştım.”


Geri Dön