28 / 03 / 2024

Kocaeli Kartepe Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Kocaeli Kartepe Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Kocaeli Kartepe Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Eşme Mahallesi uygulama imar planı değişikliği İmar Komisyonu’na havale edildi.



Kocaeli Kartepe Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Gölcük Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, meclis oturumunda 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Kartepe Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in başkanlığında gerçekleşti.

Mecliste muhalefetin eleştirilerini cevaplandıran Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Şehir efsaneleri ile belediye yönetilmez. Belediye yönetmek ciddi bir iştir” diye konuştu. Üzülmez “Kartepe Belediyesi yeni hizmet binasında her şey tamamlandı. Ancak Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz tarafından Kent Meydanı Projesi’nin yapımı devam etmektedir. Kent Meydanı Projesi’nin özellikle belediye yeni hizmet binamızın giriş noktasında yapılan çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Bir takım şehir efsanelerini de bende duyuyorum. Bu efsaneleri ortaya çıkaranlar sonrasında kendileri de inanmaya başlıyorlar. Kartepe Belediyesi yeni hizmet binasının hiçbir noktasında haciz işlemi uygulanmamıştır. Bekleyen işlemlerimiz yoktur. Böyle bir durum olsa herkes duyar. Kartepemizin marka değerini bu tür şehir efsaneleri ile yere düşmesine izin vermeyelim. Bu kent hepimizin” diye konuştu.

Dumlupınar Mahallesi’nde yapılması planlanan Merkez Bankası hakkında konuşan Başkan Üzülmez “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit’te bulunan Merkez Bankası’nı kendi bünyesine katıp yeni bina yapılması noktasında anlaşma yapılmıştı. Kartepe’de bu yatırım yapılması için girişimlerimiz oldu. Büyükşehir Belediyesi ile Merkez Bankası arasında görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmelerin neticesinde Dumlupınar Mahallesi’nde ayrılan yer verilecektir” açıklamasında bulundu.

Meclis gündeminde bulunan belediye bünyesinde meclis üyeleri arasında görevlendirilen başkan yardımcılarına ödenecek 2019 yılı aylık ödeneğin tespit edilmesi maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından meclis gündemine gönderilen dolu kadro derece değişikliği maddesi oy birliği ile kabul edilirken sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesini düzenleyen madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na, Eşme Mahallesi uygulama imar planı değişikliği İmar Komisyonu’na havale edildi.


Geri Dön