18 / 04 / 2024

Kocaeli Dilovası Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Kocaeli Dilovası Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Kocaeli Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın başkanlığında, Dilovası Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısıgerçekleşti. Toplantıda bölgedeki imar planı konuşuldu.



Kocaeli Dilovası Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen meclis toplantısında açılış konuşması yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "TBMM'de geçtiğimiz hafta gündeme gelen ve milletvekillerinin onayıyla karara bağlanan yeni anayasa teklifi için yeni bir yola girilmiştir. Yeni yolda ülkemizin istikrarı, istikbali ve istiklali için yeni anayasanın güçlü Türkiye'nin yolunu açacağını düşünerek Nisan ayında yapılacak referandumun ülkemizin ve milletimizin geleceğine ışık tutacağına inanıyorum. Son 15 yılda devrim niteliğinde gerçekleşen yatırımların devamı için Cumhurbaşkanlığı sisteminin hayata geçmesi bizler için çok önemlidir. Hem ülkemizin hem de ilçemizin gelişimi için milletimizin yeni anayasamızı Cumhurbaşkanlığı sistemi ile taçlandıracağına inanıyorum" dedi.


Gündeme dair konuşmasının ardından gündem maddelerinin tek tek görüşülerek karar bağlandığı şubat ayı meclis oturumunda gündemin 1. maddesinde yer alan Dilovası Belediyespor adına yarıştığı Wushu Türkiye Şampiyonası'nda dereceye girerek ödül alan ve Milli Sporcu olan Furkan Yıldız'a ödül verilmesi oy birliği karara bağlandı. Ayrıca gündemde yer alan 1 Mimar, 1 Avukat ve 2 teknisyenin geçici işçi vizelerinin yenilenmesi oy birliği ile onaylandı. Çerkeşli mahallesi 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı teklifi İmar Komisyonunun ek süre talebi ile bir sonraki mecliste görüşülmesi onaylandı. Mecliste İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün bütçe aktarma talebi yine oy birliği ile karara bağlandı.


Meclis üyeleri Recep Laç ve Cemil Daşdemir'in meclise sunduğu gündem dışı madde meclise sunuldu. Verilen önergede Dilovası genelini kapsayan mevcut 1/1000 ölçekli İmar Planları incelendiğinde kat yüksekliğinin 2-3 kat ile sınırlı tutulduğu bunun da ilçenin gelişimine engel olduğu belirtildiği, ancak bölgenin hızla gelişmekte ve buna bağlı olarak TOKİ'nin yeni konut projelerinin de hayata geçmesi ile diğer ilçelerinde baz alındığında ilçedeki sorun olan kat yüksekliğinin artırılması için gerekli çalışmanın yapılması teklifi İmar Komisyonuna sevk edildi.



Bölge Haber Gazetesi


Geri Dön