16 / 04 / 2024

Kocaeli Kongre Merkezi erken tamamlanacak!

Kocaeli Kongre Merkezi erken tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Doğu Marmara’nın en büyük kongre merkezini hayata geçiriyor. Kongre merkezinin planlanandan daha erken tamamlanması planlanıyor.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Doğu Marmara’nın en büyük kongre merkezini Seka Park alanında hayata geçiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Eski Mannesman Boru Fabrikası alanında inşa edilen Kocaeli Kültür ve Kongre Merkezi inşaatında çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, kısa sürede bitmesi planlanan Kocaeli Kongre Merkezi’nde incelemeler yaptı.

BAYRAM KONGRE MERKEZİNDE


Toplamda 36 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Kocaeli Kongre Merkezi inceleyen Genel Sekreter Bayram’a, Genel Sekreter Yardımcısı Alaeddin Alkaç, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Ihlamur ve firma yetkilileri de eşlik etti.

BELİRLENEN TARİH ÖNCESİ BİTEBİLİR


Kongre merkezi hakkında açıklamalar yapan Genel Sekreter Bayram; “Kocaeli Kongre Merkezimiz tüm etkinlikler için çekim merkezi olacak. İnşaat çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ediyor. Kongre merkezinin şuan gözüken yüzde 61’i tamamlandı. Çalışmalar bu şekilde devam ederse yetkili firmadan projenin belirlenen tarih öncesinde bitirileceğinin sözünü aldık” dedi.

DOĞU MARMARA’NIN EN MODERN KONGRE MERKEZİ


Seka Park’ın önemli bir eksiğinin Kongre Merkezi ile tamamlanacağını belirten Genel Sekreter Bayram; “Kongre merkezimiz tarihe ışık tutacak, kültürel ve sanatsal projelerin hayat bulacağı bir kongre merkezi olacak. Bunun yanında Doğu Marmara’nın en önemli kongre merkezi haline gelecek. Tüm donanımıyla Kocaeli’nin ihtiyaçlarına karşılık verecek olan kongre merkezi, kültürel etkinliklerin çekim merkezi olacak” diye konuştu.

36 DÖNÜMLÜK KONGRE MERKEZİ


Toplamda 36 dönüm alan üzerinde planlanan kongre merkezi üç bloktan meydana geliyor. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı 11 bin 700 metrekare olarak belirlendi. Büyük kongre salonu bu bloklarda bulunacak. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare olarak belirlenirken, inşaat alanı 4 bin metrekare olarak belirlendi. P

3 BLOKTA ÇALIŞMA 


Kocaeli Kongre Merkezi, A,B ve C olarak adlandırılan üç bloğunda uygulamalar devam ediyor. İç iskele montajı tamamlanan oditoryumun dışında havalandırma imalatları da yapılıyor. B blokta da çelik dairesel merpen koyma ve kazan dairesi kaba sıva imalatı hızla sürüyor. Kongre merkezindeki A blokta ise sahne arkası olacak alanlar şekillenmeye başlarken dış cephe doğrama imalatları ve cam montajı da devam ediyor.


Geri Dön