29 / 03 / 2024

Kocaeli Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Kocaeli Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark Kongre Merkezi'ndeki çalışmalarını sürdürüyor.



Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark’ta inşa edilen tam donanımlı kongre merkezinin çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, eski metal fabrikası Mannesman alanında hayata geçirilen Kocaeli Kongre Merkezi, fabrika yapısında gerçekleştirilen yeniliklerle modern bir hale getiriliyor. İçindeki pek çok salonla toplantıların vazgeçilmez mekanı olacak olan deva kongre merkezi, özel etkinlikler için de kullanılabilecek. Sekapark Kongre Mmerkezi tamamlandığında Sekapark’ın 1. ve 2. etabını birleştirerek bir bütün haline getirecek.

ODİTORYUMUN HAVALANDIRMALARI TAMAM

Doğu Marmara’nın Kongre Merkezi olacak olan proje çalışmaları süren yapının A,B ve C olarak adlandırılan üç bloğunda uygulamalar sürüyor. İç iskele montajı tamamlanan oditoryumun dışında havalandırma imalatları tamamlanıyor. Yapının C bloğunda mescit ve abdest alma yerinin seramik döşeme işleri başladı ayıca C blok Zemin ve 1’inci kat alçıpan asma tavan imalatları da devam eden bir diğer iş olarak görünüyor.


36 DÖNÜM ÜZERİNE İNŞA EDİLİYOR

36 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Kongre Merkezi üç bloktan oluşuyor. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı ise 11 bin 700 metrekare olarak belirlendi.  Projede bin 300 kişilik ana kongre salonu, fuaye ve sergi salonları yer alacak. Merkezde 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri yer alacak.


Geri Dön