19 / 04 / 2024

Kocaeli Organize Ticaret Bölgesi inşaat çalışmaları sürüyor!

Kocaeli Organize Ticaret Bölgesi inşaat çalışmaları sürüyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından söz verilen İnşaat Malzemecileri Sanayi Sitesi’nin arazisi için çalışmalar son şeklini alıyor.



SATSO ise bu site için “Organize Ticaret Bölgesi” ruhsatı alarak sanayi kümelenmesi için Sakarya’da yeni bir dönemi başlatmayı hedefliyor.


İNŞAAT MALZEMECİLERİ

Sakarya Büyükşehir Belediyesi daha önce Süpürgeciler ve Nakliyeciler Sanayi Sitesi ile başlattığı “Esnaf Sanayi Sitesi” çalışmalarını İnşaat Malzemecileri ile devam ettiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından sözü verilen proje için Dağdibi bölgesinde arazi çalışmaları yapılıyor. Arazinin bir kısmı için 18. Madde imar uygulaması yapılırken, arazi çalışmasının tamamlanmasının ardından inşaata başlanarak sitenin inşa edileceği kaydediliyor.


PLANLI BÜYÜME

Büyükşehir Belediyesi projeyi SATSO ile koordineli olarak hayata geçiriyor. SATSO’da bu kapsamda OSB’ler kapsamında fabrikalarda uygulanan kümelenme örneğini, bu çalışmaya da uyguluyor. İnşaat Malzemecileri Sanayi Sitesi için başvurularını yapan SATSO buraya Organize Ticaret Bölgesi olarak ruhsatlandırma yapılmasını istiyor. Böylece OSB’ler ile sanayisi planlı büyüyen Sakarya’da, ticaret alanları için de planlı bir kümelenme süreci başlayacak.


MODERN ŞEHİRCİLİK

Büyükşehir ve SATSO’nun İnşaat Sanayicilerinin ardından yeni sektörler için çalışmalara devam edeceği kaydedildi. Özellikle inşaat malzemecileri gibi şehir içinde kalan ve modern şehircilik anlamında çarpık bir görüntü oluşturan sektörler için yapılacak Organize Ticaret Bölgeleri ile ticaret alanları da planlı olarak büyüyecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan İnşaat Malzemecileri OTB için SATSO üyeleri SİMSAD isimli bir dernek kurmuş ve çalışmalara başlamıştı.



SİMSAD

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 13. Meslek Komitesi, İnşaat Malzemecileri Satıcılarına yönelik başlattıkları dernekleşme çalışmalarını kapsamında kurulan SİMSAD, tıpkı OSB’lerde ki mütevelli heyeti gibi bir misyon üstleniyor.


İNŞAAT MALZEMECİLERİ

Bilindiği gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce Süpürgeciler ve Nakliyeciler Sanayi Siteleri inşa edilmişti. Ticari sektörlerde ki kümelenme açısından esnaflar tarafından olumlu karşılanan projeler sonrasında İnşaat Malzemecileri gündeme gelmişti. İnşaat Malzemecileri sitesi ile sektörde faaliyet gösteren ve şehir içinde kalan işletmelerin bir araya gelerek hem daha planlı bir ticari süreç içerisinde olması hem de şehir içinde ki kötü görüntünün önlenmesi hedefleniyor. 


Sakarya Halk Gazetesi 




Geri Dön