18 / 04 / 2024

Kocaeli Şehir Hastanesi gayrimenkul piyasasını etkileyecek!

Kocaeli Şehir Hastanesi gayrimenkul piyasasını etkileyecek!

Kocaeli Şehir Hastanesi’nin inşaatında hastanenin devasa görüntüsü ortaya çıkmaya başladı. Hastane 368 dönüm üzerine toplam bin 180 yatak kapasiteli olarak inşa ediliyor. Vatandaşlar hastane tamamlandığında çevresindeki gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyeceğini merak ediyor.



 

Kocaeli Şehir Hastanesi 368 dönüm üzerine toplam bin 180 yatak kapasiteli olarak inşa ediliyor. Hastane inşaatının çevresindeki vatandaşlar hastanenin gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyeceğini merak ediyor.

Kocaeli Denge Gazetesi’nden Murat Hamzaoğlu’nun haberine göre; Kocaeli Şehir Hastanesi Tavşantepe Mahallesi içinde inşa ediliyor. Kuzeyinde Yeşilova, Gündoğdu, Malta güneyinde ise Yeşilova ve Bekirdere mahalleri bulunuyor. Hastane bu beş mahallenin tam ortasında hizmet verecek.

Herkes ilk Yeşilova’yı konuştu

Hastane inşaatıyla beraber ilk olarak Yeşilova’nın hızla gelişimi konuşulmaya başladı. Yeşilova konut üretimi anlamında çok hızlı gelişiyor ve hala gelişmesi sürüyor. Yenişehir’de konut yapacak alan kalmadığı için inşaat firmaları Yeşilova’ya yöneldi. Kocaeli Şehir Hastanesi de ‘bonus’ oldu. “Şehir Hastanesi Karşısı Satılık” cümlesi satışlarda çok kullanılıyor. Yeşilova birden bire çok tercih edilen bir bölge haline geldi.

Şehir hastanesinin etrafı prim yaptı

Sadece Yeşilova prim yapmadı, Gündoğdu, Malta, Tavşantepe, Yenişehir, 28 Haziran mahalleleri de büyük prim yaptı. Aslında daha tam da prim yapmadı. İnsanlar hastanenin hizmet vermeye başladığında etrafını nasıl hareketlendireceğini fazla hayal edemiyor. 368 bin metrekare alana kurulu, bin 180 yataklı bir hastaneden ve çalışanlarıyla, hastalarıyla, hasta yakınlarıyla devasa bir ekonomiden bahsediliyor.

Gayrimenkul piyasası şimdikinden daha fazla etkilenecek

Tavşantepe, Yenişehir, Bekirdere, 28 Haziran, Gündoğdu, Malta ve Yenişehir mahallelerinin gayrimenkul piyasaları anlamında ciddi etkileneceğini düşünülüyor. Kocaeli İzmit Şehir Hastanesi açıldığında bu etki daha da artacağı tahmin ediliyor.

Bu mahallere yatırım yapan kazanır

Bahsedilen 7 mahallede yatırım yapanların orta vadede ciddi kazançlar elde edeceği düşünülüyor. İzmit’in en büyük yatırımlarından olan Kocaeli Şehir Hastanesi çevresindeki vatandaşlar olumlu konuşuyor. Hastane bittiğinde bölgede büyük hareketlik yaşanacak, böyle olunca da gayrimenkul piyasası etkilenecek.


Geri Dön