28 / 03 / 2024

Kocaeli Symbol AVM'nin açılışına son 1 hafta!

Kocaeli Symbol AVM'nin açılışına son 1 hafta!

Doğu Marmara ve Kocaeli’nin Symbol Alışveriş ve Yaşam Merkezi 11 Haziran 2015 Perşembe günü kapılarını açıyor. 700 milyon liralık proje kentimizdeki bütün AVM’lerin toplamından daha geniş bir alanda hayata geçecek.



Doğu Marmara ve Kocaeli’nin en büyük projesi Symbol Alışveriş ve Yaşam Merkezi 11 Haziran 2015 Perşembe günü kapılarını açıyor. 700 milyon liralık proje kentimizdeki bütün AVM’lerin toplamından daha geniş bir alanda hayata geçecek


Türkiye’nin ekonomik potansiyeli en yüksek şehirlerinin başında gelen, 1,5 milyon nüfusu ve 70 bine yaklaşan öğrenci potansiyeline sahip kentimizdse, bölgenin en büyük yatırımı Symbol Alışveriş ve Yaşam Merkezi 11 Haziran 2015 Perşembe günü açılacak Symbol Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bölgenin en büyük konut projelerinde imzası bulunan Kavanlar İnşaat tarafından 700 milyon TL’lik yatırımla, 210 bin metrelkarelik bir alana projelendirildi. 


207 ODALI OTEL

Benzer karma projelerden farklı olarak 65 bin metrelkarelik alışveriş merkezine sahip SYMBOL AVM, ayrıca 43 bin metrelkarelik alanıyla VM Medical Park Kocaeli Hastanesi, 207 oda, 504 yatak kapasiteli Hampton by Hilton Oteli, 1171 kişilik oturma kapasiteli kongre ve gösteri sanatları merkezinin yanı sıra 670 kişilik balo salonunu da bünyesinde bulunduruyır. Bugüne kadar, özellikle üretimiyle Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayan Kocaeli; bu proje ile başta yakın komşusu İstanbul, Bursa, Sakarya, Düzce, Yalova ve Bolu’da yaşayanların yanısıra ulaşım için Türkiye’nin en yoğun geçiş noktası D-100 karayolunu kullananlar için de önemli bir cazibe merkezi olacak.


PERAKENDE DE İLK

Projenin sadece bir alışveriş merkezi olmadığını ve özellikle Kocaeli halkının sosyalleşmesine de önemli katkılar vereceğini belirten Kavanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan şunları söyledi: “Symbol Alışveriş ve Yaşam Merkezi adı gibi ilimizin sembolü olacak. Bugüne kadar özellikle konut sektöründe çok büyük projelere imza attık. Her projemiz kendi alanında konuşulan projelerden oldu. Bu projemizle de perakende sektöründe bir ilke imza atıyoruz. Bugüne kadar yapılan karma projeler içerisinde ilk defa AVM, hastane, otel, kongre ve gösteri merkezini bir araya getirdik. 


3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Saydığım birimlerin hepsi kendi alanlarında sadece Türkiye değil, yurtdışında da marka olmuş firmalar. Dolayısıyla, perakendenin yanında, kongre, turizm, sağlık, sağlık-turizmi ve eğlence sektörleri içinde yeni bir istihdam merkezi yarattık. Merkezimizde, yaklaşık 3 bin kişi çalışacak. Bu da, gerek sosyal, gerekse ekonomik anlamda Kocaeli’ne önemli bir katma değer yaratacak.” Symbol Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni planlarken, projenin tüm unsurlarını dikkate aldıklarına da değinen Cengiz Kavan, “Projeyi gerçekleştirirken ilimizin trafik ve ulaşım şartlarını da gözönüne aldık. Bugüne kadar hayat verdiğimiz projelerimizde herşeyi devletimizden beklemedik. Elimizden geldiğince devletimize yardımcı olmaya çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.


24 MİLYON LİRAYA KÖPRÜ

Kavan konuışmasını, “Bilindiği üzere Kocaeli’nde yıllardır sürüncemede kalan, projemizin hemen önünde bulunan köprülü kavşağın yapımını üstlendik. Yaklaşık 24 milyon TL bedele sahip projeyi finanse ettik. 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlama noktasına geldik. Sayın Bakan’a o zaman verdiğimiz sözümüzü tuttuk. Tahmin ediyorum, seçim sonrası Bakanımızın açılışını yapacağı ilk proje olacaktır” ifadeleriyle sonlandırdı. Turkmall Başkan Yardımcısı Murat Sekmen Symbol Alışveriş ve YaşamMerkezi’nin mimari konsept geliştirme, kiralama, pazarlama ve yönetimini yaptıklarını ifade etti.


İŞ BİRLİĞİNDEN MEMNUNUZ

Sekmen, “Yıllardır Türkiye’de birçok alışveriş merkezini sektöre kazandırdık. Symbol, karma projeler arasında farklı içeriği ve konumuyla, henüz açılmadan sektörün konuştuğu örnek bir proje oldu. Kocaeli’nde yaşayanlar, kilometrelerce otomobil kullanmalarına gerek kalmaksızın, alışveriş ve tüm sosyal ihtiyaçlarının hepsini buradan rahatlıkla karşılayabilecekler. Projenin yalnız Kocaeli değil, Sakarya, Yalova, Düzce, Bolu gibi çevre illerin de sosyal yaşamlarının daha da zenginleşmesinde büyük rol oynayacağına inanıyorum. Turkmall olarak, Kavanlar İnşaat gibi son derece güçlü bir şirketle iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.


13 SALONLU SİNEMA SALONU

Kavan ve Sekmen’in ardından Hampton By Hilton’un işletmeciliğini yapacak olan Ever’in Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü, Medical Park Genel Müdürü Necip Kozalı ve Symbol AVM Genel Müdürü Yavuz Güler söz aldı. Kozalı, Medical Park’ın en büyük projesinin Kocaeli’de hayata geçtiğinden ve hastanenin temmuzda açılacağından bahsetti. AVM Genel Müdürü Yavuz Güler ise Kocaeli’nin AVM sıralamasında Türkiye’de 18. olduğunu söyledi. 13 salonlu bir sinemanın ve birçok dünya markasının Symbol AVM’de yer alacağını belirten Güler, AVM’nin Kocaeli’ye değer katacağını söyledi. Konuşmaların ardından Cengiz Kavan basın mensuplarına AVM’yi gezdirdi. Kavan, yerel firmalara öncelik tanıdıklarını ve Kocaeli firmalarının Türkiye’ye tanıtımı için mesai harcadıklarını söyledi.



Kocaeli Manşet


Geri Dön