28 / 03 / 2024

Kocaeli Valiliği Yeni Hizmet Binası'nın açılışı yine ertelendi!

Kocaeli Valiliği Yeni Hizmet Binası'nın açılışı yine ertelendi!

2012 yılında temeli atılan ve bugüne kadar defalarca kez açılış tarihi açıklanan ancak bir türlü açılamayan Kocaeli Valiliği Yeni Hizmet Binası’nda hiçbir şey net değil. Valilik personeli dahil hiç kimse binanın ne zaman açılacağını bilmiyor...




2012 yılında temeli atılan ve bugüne kadar defalarca kez açılış tarihi açıklanan ancak bir türlü açılamayan Kocaeli Valiliği Yeni Hizmet Binası’nda hiçbir şey net değil. Valilik personeli dahil hiç kimse binanın ne zaman açılacağını bilmiyor


Kocaeli eski Valisi Ercan Topaca döneminde projelendirilen Kocaeli Valiliği Yeni Hizmet Binası Kompleksi yaklaşık 50 milyon lira maliyetli inşasına 2012 yılında başlandı. İnşaat ilerlemeye başladıktan bir süre sonra kimi ödenek sıkıntısı iddiaları gündeme geldi. Bu süre zarfında il müdürlüklerini de içerisinde barındıracak olan yeni hizmet binası kompleksinde çalışmalar yavaşladı. Bu dönemde Vali Ercan Topaca mevcut valilik binasındaki makam odasını 1 milyon liraya restore ettirdi.

 

TOPACA “EYLÜL” DEMİŞTİ

Yeni hizmet binası inşaatı sürerken Topaca’nın yıkılıp yerine meydan yapılacağı açıklanan mevcut valilik binasına 1 milyon lira harcaması tartışmalara yol açtı. 2014 yılı itibariyle başta AKP’li yetkililer olmak üzere kent erkleri binanın açılışı ile ilgili tarih vermeye başladı. Valilik kompleksi yetkililerin sözüne kalsa ilk olarak 2014 yılı ağustos ayında hizmete açılacaktı. Bina ağustos ayına yetişmeyince Ercan Topaca eylül ayını işaret etmiş ve Ramazan Bayramı kutlamasında “Artık salonlara sığmıyoruz. Eylül ayında yeni binamıza taşınacağız. Orada salonlar geniş, imkanlar daha fazla” demişti.

 

PLANLAMA BAŞTAN YAPILDI

Topaca’nın sözlerinin ardından 9 ay geçti. 9 ay boyunca açılış neredeyse 15 günde bir ertelendi. Süreç içerisinde Ercan Topaca Hatay Valiliği’ne atandı. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Valisi olarak görev yapmaya başladı. Güzeloğlu’nun gelişiyle birlikte inşaat çalışmaları hızlandı. Toplam 38 bin 194 metrekarelik alan üzerine inşa edilen kompleks kısa sürede tamamlandı ancak iç tefrişatı ve kimi detaylar nedeniyle hiçbir birim komplekse taşınamadı. Binalar şekillendikten sonra, önceki yıllarda komplekse taşınmayacak olan birimler de yeni komplekste yer almak istedi. Bu istek bütün planlamanın baştan yapılmasına sebep oldu.

 

PERSONEL HAZIRLANDI

Yeniden yapılan planlar sonunda nisan ayının başında Valilik personeline, “Taşınmak için hazırlanın” talimatı verildi.  Bunun üzerine Valilik birimleri arşivlerini toplamaya başladı. Arşivler kısa sürede toplandı ve personel taşınmak için hazırlandı. Kimi birimler arşivlerini yeni komplekse taşımaya başladı. Birimler yavaş yavaş taşınmaya başladı ancak buna rağmen kompleks açılışı için Valilik’ten herhangi bir açıklama yapılmadı. Açılışın seçimlerden önce gerçekleştirileceği öğrenildi ancak bu bilgiye rağmen kompleksle ilgili hiçbir şey net değil. Valilik personeli dahil hiç kimse açılış tarihini bilmiyor.



Manşet Kocaeli




Geri Dön