25 / 04 / 2024

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit ilçesi Hacıhasan Mahallesi’nde yer alan Pembe Köşk’ün restorasyon çalışmalarına devam ediyor.



Kentteki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,19. yüzyıl yapısı olan köşk, ahşap kısmı tarihi belgeler ışığında öz haline göre projelendirilerek aslına uygun biçimde restore ediliyor. Ahşap döşeme kaplaması ve tekrar kullanılacak olan ahşap kapı ve dolapların boya sökümleri tamamlandı. Ahşap pencere doğramalarının yapımına atölyede devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yapının elektrik borulama ve vrf altyapı işlerini tamamladı.


İLK GÜNKÜ GİBİ OLACAK

Pembe Köşk; Yeşil Konak, Yumurtacı Mescidi ve Kapanca Sokak gibi tarihi dokuların merkezinde, İçkale surlarının yanında yer alıyor. Yapı restorasyon sonrası Kocaeli halkının hizmetine açılacak. Kocaeli Büyükşehir İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje bilimsel verilerden yararlanılarak oluşturuldu. Pembe Köşk’ün projesi en ince ayrıntılarına kadar hesaplandı.


Geri Dön