27 / 04 / 2024

Kocaeli restorasyon çalışmaları

Kocaeli restorasyon çalışmaları

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit ilçesi Hacıhasan Mahallesi’nde yer alan Pembe Köşk’ün restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli sembollerinden biri olan Pembe Köşk'ü restore edecek.

Kocaeli'deki 130 yıllık Taş Cami yenileniyor!

Restorasyon çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bahçecik Servetiye Karşı Köyü’ndeki yaklaşık 130 yıllık Taş Cami’yi restore ediyor.

Kocaeli'deki tarihi yapılar restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kocaeli’deki tarihe ışık tutan mekan ve yapıları sosyal hayata yeniden kazandırmak için restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli eski itfaiye binası restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Osmanlı’nın son döneminde batı etkisinde yapılan Eski İtfaiye Binası’nda uyguladığı restore çalışmasında sona gelindi. İtfaiye binası kültürel amaçlı olarak hizmet verecek.

Kocaeli Dilovası'nda restorasyon çalışmaları başlıyor!

Kocaeli genelinde tarihin canlandırılması, tarihi yapıların turizme kazandırılması adına birçok çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Tavşancıl bölgesinde tarihi binada yapılacak rekonstrüksiyon çalışmaları için ihale düzenledi.

Kocaeli'de 11 yılda 65 tarihi eser gün yüzüne çıkartıldı!

Kocaeli’nde Cumhuriyet’in ilanının ardından geçen 80 yılda 17 restorasyon çalışması yapılmasına rağmen son 11 yılda 65 tarihi eserin gün yüzüne çıkarılmasıyla dört kat artış yaşandığı belirtildi...

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Yedikule Hisarı'nda restorasyon çalışmaları tam gaz!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede bulunan Yedikule Hisarı'ndaki restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hisar'da yapılan çalışmalarda horasan ile güçlendirme yapılıyor. 

Anadolu ve Rumeli Hisarı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehrin sembolik yapılarından Anadolu ve Rumeli,Hisarları'nda restorasyon çalışmalarının başladığını dile getirdi. 

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

İstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündeminde!

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Kocaeli restorasyon çalışmaları Haberi

Kocaeli restorasyon çalışmaları

Kentteki çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,19. yüzyıl yapısı olan köşk, ahşap kısmı tarihi belgeler ışığında öz haline göre projelendirilerek aslına uygun biçimde restore ediliyor. Ahşap döşeme kaplaması ve tekrar kullanılacak olan ahşap kapı ve dolapların boya sökümleri tamamlandı. Ahşap pencere doğramalarının yapımına atölyede devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yapının elektrik borulama ve vrf altyapı işlerini tamamladı.


İLK GÜNKÜ GİBİ OLACAK

Pembe Köşk; Yeşil Konak, Yumurtacı Mescidi ve Kapanca Sokak gibi tarihi dokuların merkezinde, İçkale surlarının yanında yer alıyor. Yapı restorasyon sonrası Kocaeli halkının hizmetine açılacak. Kocaeli Büyükşehir İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje bilimsel verilerden yararlanılarak oluşturuldu. Pembe Köşk’ün projesi en ince ayrıntılarına kadar...