26 / 04 / 2024

Kocaeli'deki tramvay, gayrimenkul fiyatlarını yüzde 200 arttırdı!

Kocaeli'deki tramvay, gayrimenkul fiyatlarını yüzde 200 arttırdı!

Geldi gelecek, yapıldı yapılacak derken tramvay güzergahı belirlendi. Güzergahın belirlenmesiyle birlikte de o alanda yer alan gayrimenkul fiyatları bir anda arttı.



Geldi gelecek, yapıldı yapılacak derken tramvay güzergahı belirlendi. Güzergahın belirlenmesiyle birlikte de o alanda yer alan gayrimenkul fiyatları bir anda arttı Uzun süre tramvay güzergahı için çalışma yapıldı ve sonunda karar verildi. Güzergahın belli olmasıyla birlikte bir çok bölgede gayrimenkul fiyatları arttı. Bunların bazıları suni oldu, bazılarındaysa haklı olarak prim yaptı. 

Gayrimenkul fiyatlarında artış herkesin beklentisiydi ama bazı bölgelerdeki artışların sadece dedikodudan ibaret olduğu görüldü. Her geçen gün gayrimenkul fiyatları oturacaktır. Fiyatların artması da, düşmesi de yatırımcıları şaşırtmayacaktır. 


İNŞAATLAR ARTIYOR 

Güzergahın belirlenmesiyle, hat üzerinde inşaat firmaları arsa aramaya başladılar ama arsa sahipleri de hemen fiyatlarını arttırdılar. Bazı bölgelerde arsa fiyatları yüzde 200 civarında arttı. Buna rağmen inşaat firmaları, risk alarak artan fiyatlara aldırış etmeden yatırım yapmaya devam ediyor. İnşaat firmaları artan maliyetleri nasıl yansıtırlar bilinmez ama şunu söyleyebiliriz ki, ciddi risk alıyorlar. Tramvay güzergahının fiyatları bu kadar yükseltmesi beklenmiyor. 


EN KAZANÇLI YENİŞEHİR

 Tramvay güzergahı belirlendiğinde en büyük kazanç Yenişehir Mahallesi'nde yaşandı. Zaten son dönemde gayrimenkul pazarında ciddi artış gösteren mahalle, tramvay güzergahıyla çok daha fazla artış sağladı. Yenişehir Mahallesi'ni ortadan bölen Gazi Mustafa Kemal Caddesi'nde şimdiden fahiş fiyatlar oluşmaya başladı bile. Bir de bu caddeden tramvayın geçtiğini düşünecek olursanız, fiyatlar nereye gider siz düşünün. Yenişehir Mahallesi geleceğin elit mahallerden biri olmaya aday olması içten bile değil. 


YAHYA KAPTAN UÇTU 

Tramvay, Yahya Kaptan'ın içinden otogara geçiyor. Bu güzergah Yahya Kaptan'da daire fiyatlarını da iyice artırdı. Zaten uçuk olan fiyatlar, tramvay güzergahının Yahya Kaptan'dan geçmesiyle tamamen uçtu. Tabi ki fiyatların artması bekleniyordu ama hiç kimse 25 yıllık, sorunlar içinde olan Yahya Kaptan'da bir daireye 200.000 TL, tramvay geçse bile vermez. Yahya Kaptan'da fiyatlar gerçek değerini görecektir. Tramvayın Yahya Kaptan konut fiyatlarını çok da etkilemeyeceğini net olarak söyleyebiliriz.

 

MUTLAKA YATIRIM YAPIN 

Tramvay güzergahı belli, belli olmayan ise tramvayın bitmesiyle salına salına bu güzergahta hareket halindeyken, gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyecek? Bizler sizlere bunları anlatmaya çalıştık ama bundan önemlisi sizlerin hayal gücünüzü ve bilgi birikiminizle yapacağınız gayrimenkul yatırımları olacaktır. Güzergah belli, yerler ortada hadi kapatın gözlerinizi, tramvayı hayal edin ve gayrimenkul yatırımı yapın. Görecekseniz, satsanız da, alım yapsanız da işinize yarayacaktır. 

 

LÜKS KONUTLAR YAŞADI 

Tramvay güzergahı, otogara gelmeden İzmit'in belki de en pahalı bölgelerinden biri olan Yahya Kaptan konutlarının kuzeyinde kalan yerden geçiyor. Havuzlu ve lüks konutların olduğu bölgede konut fiyatları zaten çok yüksek. Hatta satılık daire bulmak bile zor. Tramvayın da bölgenin ortasından geçmesiyle pahalı olan ve konut bulmakta zorlanan bölgede fiyatların daha da artması bekleniyor. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön