19 / 04 / 2024

Kocaeli'nin 'gürültü haritası' çıkarılacak!

Kocaeli'nin 'gürültü haritası' çıkarılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, yoğun nüfuslu illerdeki gürültü kirliliğini belirlemek amacıyla yürütülen, AB destekli "Çevresel Gürültü Direktifi için Kapasite Güçlendirilmesi" projesi kapsamında, Kocaeli'de "gürültü haritası" çıkarılacak....




Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, yoğun nüfuslu illerdeki gürültü kirliliğini belirlemek amacıyla yürütülen, AB destekli "Çevresel Gürültü Direktifi için Kapasite Güçlendirilmesi" projesi kapsamında, Türkiye'nin en büyük kentlerinden biri olan Kocaeli'de "gürültü haritası" çıkarılacak. AB IPA 2009 Programı çerçevesinde yürütülen proje kapsamında, pilot il seçilen Kocaeli'de, kentin sınırları içerisinde yerleşim alanlarını etkileyen karayolu, demiryolu, sanayi tesisleri ve limanlar gibi kaynaklara yönelik yapılacak çalışmalarla kentin gürültü haritaları hazırlanacak. 


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Korum ve Kontrol Daire Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Kocaeli Liman Başkanlığı temsilcileri ve Avrupa Birliği uzmanlarının katılımlarıyla projenin ilk istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, gürültü haritalarının oluşturulması kapsamında ihtiyaç duyulabilecek coğrafi bilgi sistemi, imar durumu, sanayi, liman, karayolu ve demiryolunun mevcut durumları hakkında mevcut bilgiler ortaya konarak, bilgi paylaşımı yapıldı. Projenin sonraki aşamasında, teknik elemanlara yönelik Avrupa Birliği uzmanları tarafından gürültü haritası hazırlanması konusunda gerekli eğitimler verilecek. Projede, sırasıyla verilerin toplanması, hesaplama yöntemlerinin belirlenmesi, gürültü haritasının hazırlanması ve elde edilen sonuçların analiziyle devam edecek. 


Günboyu


Geri Dön