19 / 04 / 2024

Kocaeli'ye üç katlı kavşak geliyor!

 Kocaeli'ye üç katlı kavşak geliyor!

Derince Otoban Bağlantı Yolu ve Liman Entegrasyonu projesi ile TEM ile limanı bağlayacak olan yolun D-100 kısmında üç katlı kavşak yapılacak. Karayolları projeyi onayladı.



DERİNCE’nin en önemli sorunlarının başında, liman bölgesi ile TEM arasında bağlantı olmaması geliyor. Bağlantı yolu olmayınca, limandan çıkan tırlar ilçede büyük bir trafik sorununa neden oluyor. Büyükşehir Belediyesi ve Derince Belediyesi de bunu ortadan kaldırmak amacıyla Derince Otoban Bağlantı Yolu ve Liman Entegrasyonu Derince Limanı-D-100 ve TEM Otoyolu Bağlantı Yolu ve Kavşak Projesi yürütüyor. Proje, Karayolları tarafından onaylandı. Derince Limanı’dan TEM Otoyolu’na bağlantı sağlayacak olan yol 1,5 kilometre uzunluğunda olacak. Proje kapsamında D-100 üzerinde geçiş üç katlı kavşak projesi ile sağlanacak. Projenin yapımı için kamulaştırma çalışmaları başladı.


Liman ve TEM Otoyolunu birbirine bağlayacak olan proje için kamulaştırma yapılması gerekiyor.

Karayollarının projeyi onaylamasının ardından Büyükşehir Belediyesi Encümen’i Şubat ayında aldığı

karar ile Derince’de kamulaştırmaları başlattı. Önemli oranda kamulaştırmaların yapıldığı bölgede

toplam 124 parsel kamulaştırıldıktan sonra çalışma başlayacak.


2018 yılının başında Karayolları tarafından yapım ihalesi yapılması beklenen projede önemli detaylar

bulunuyor. D-100 Karayolu Derince Limanı Işıklarının bulunduğu kavşakta üç katlı kavşak yapılacak. Kavşağın battı çıktı katında D-100’den kesintisiz trafik akışı sağlanırken, ikinci katında ilçenin girişi ve çıkışı için kullanılacak. Üçüncü kat ise iki şeritli köprü ile inşa edilecek. Burada Liman ve Otoban entegrasyonu sağlanacak.


Demokrat Kocaeli 


Geri Dön