18 / 04 / 2024

Koçtaş Türkiye'deki 42. mağazasını Adana'da açtı!

Koçtaş Türkiye'deki 42. mağazasını Adana'da açtı!

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Koçtaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, M1 Merkez AVM'yeki mağazanın açılışında, Koçtaş'ın, içinde bulunduğu sektörün lideri olduğunu ve bu yıl yüzde 10 büyüme hedeflediğini söyledi...




Yapı dekorasyon mağazası Koçtaş, Türkiye'deki 42. mağazasını Adana'da açtı.


Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Koçtaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, M1 Merkez AVM'yeki mağazanın açılışında, Koçtaş'ın, içinde bulunduğu sektörün lideri olduğunu ve bu yıl yüzde 10 büyüme hedeflediğini söyledi.


Adana'daki ilk mağazalarını yaklaşık 3 yıl önce açtıklarını, bugün de 8 bin metrekarelik ikinci mağazalarını hizmete sunduklarını anlatan Koç, "Biz, Koçtaş olarak sadece Ankara, İstanbul,  İzmir  gibi metropollere değil, tüm Anadolu'ya yayılmayı seçtik. Şu an 21 şehirdeyiz. Ülkemiz geliştikçe, gerçek potansiyeline kavuştukça Koçtaş mağazaları da ülke genelinde yayılacak. Adana'da sadece Koçtaş olarak bulunmuyoruz, Koç Topluluğu olarak 8 şirketimizin 267 bayisiyle Adana'da mevcuduz" diye konuştu.


Koç Topluluğu'nun kurucusu Vehbi Koç'un, "Ülkenin her şehrini görmeden yurt dışına çıkma" sözünü hatırlatan Koç, şunları kaydetti:


"O, iş yaptığımız yerlere gidip, işlerimizi bir fiil yerinde görürdü. 'Bir iş adamının, memleketini iyi tanıması ve bilmesi şart' demişti Vehbi bey. Adana, gerçekten farklı bir il. Pek çok şeyi var, tek eksiği birinci ligde takımı olmaması, bu yakışmıyor. Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu (URAK) diye bir şirket var. URAK'ın yayınladığı, 2007'den beri yapılan bu endekse göre  Adana  6. sırada. Adana, Türkiye'nin rekabet etme gücü en yüksek 6. şehri."


Koç, yayınlanan endekse göre, Adana'nın çok daha ileri gidebilecek potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, kentin geri kalmış özelliklerini anlattı.


Koç, İstanbul Sanayi Odası'nın çalışmaya göre, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun bulunduğu iller arasında Adana'nın 7. sırada yer aldığını anımsattı.


Portakal Çiçeği Karnavalı'na da değinen Koç, karnavalın, Adana'nın tanıtımı ve markalaşması açısından önemli olduğunu, önümüzdeki yıllarda katılımın daha da artacağını tahmin ettiğini kaydetti.


Koç, şöyle konuştu:


"Koç Topluluğu, son yıllarda tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştiriyor. 2013'de kombine yatırımımız 6,4 milyar liraydı, 2014'te de buna benzer yatırımlarımız var. Bugün burada açmış olduğumuz, 10 milyon lira yatırımla gerçekleştirilen ikinci mağazamızın, ülkemizin potansiyeline, geleceğine olan inancımızı gösterme açısından önemli olduğunu düşünüyorum."


Koç Topluluğu'nun bazı sosyal sorumluluk projeleri de yürüttüğünü vurgulayan Koç, bu projeler hakkında bilgi verdi.


Konuşmasının ardından Koç, davetliler ile mağazanın açılış kurdelesini keserek müşteriler ve çalışanlarla sohbet etti.



AA


Geri Dön