24 / 04 / 2024

Koç’un Riva'daki Golf Sahası için yeni plan!

Koç’un Riva'daki Golf Sahası için yeni plan!

Beykoz'da hayata geçirilecek Mustafa Vehbi Koç Golf Tesisi'nin arazisindeki imar problemleri nedeniyle proje gecikme yaşandı. Bunun üzerine hazırlanan yeni planı da İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dün askıya alındı...



2016 yılında hayatını kaybeden Koç Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Mustafa Koç'un hayali olan golf sahası için yeni imar planı oluşturuldu. 2015 yılında Mustafa Koç tarafından satın alınan İstanbul Beykoz Riva'daki 224 bin metrekarelik arazide hayata geçirilecek projenin tanıtımı Kasım 2017'de yapılmıştı. 

Beykoz Gündem'de yer alan habere göre, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Golf Kulübü Başkanı Caroline N. Koç önderliğinde hayata geçirilen proje imar sorunları nedeniyle proje gecikti. 2018 yılında arazideki 17 parsel için hazırlanan imar planlarına onay verilmişti. Ancak 1-2 nolu parsellerin bir kısmı ve kadastral boşluğa ilişkin yeni 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı hazırlandı. İmar planlarında yer alan fonksiyonların yoldan cephe alabilmesi ve uygulama ile ilgili problemlerin giderilmesi amacıyla hazırlanan yeni plan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 12 Ekim 2019 tarihinde onaylandı.

Koç’un Riva daki Golf Sahası için yeni plan!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise dün yeni planı 30 gün süre ile askıya aldı. Belirlenen bir aylık süre zarfından sonra Mustafa Vehbi Koç Golf Tesisi projesinde çalışmaların hızlanması öngörülüyor. 

Ark İnşaat tarafından hayata geçirilecek Mustafa V. Koç Golf Sahası projesinin maliyetinin 16 milyon 900 bin lira olacağı bilgisine ulaşıldı. MVK Golf Sahası, İstanbul Golf Kulübü'nün denetim ve yönetiminde 9 çukurlu 36 par golf sahası olarak hayata geçirilecek, içerisinde eğitim ve antrenman aktiviteleri için de planlanmış alanlar yer alacak.


Geri Dön