24 / 04 / 2024

Konkordato kararı aldıran Harun Çoban kayıplara karıştı!

Konkordato kararı aldıran Harun Çoban kayıplara karıştı!

Bursa'da hurda ticareti yanında demir, çelik, inşaat, gıda, kimya gibi birçok sektörde iş yapan firmanın sahibi Harun Çoban, konkordato kararından sonra kayıplara karıştı...




Türkiye´nin birçok ilinden aldığı mallara karşılık 1 Temmuz ve daha sonraki günlerde milyonlarca lira çek kesen firmanın sahibi Harun Çoban, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak, borçlarını ödemede sıkıntı yaşadığını, bunun için ödemeleri sıraya sokarak ödemek istediğini söyleyerek, 28 Haziran günü konkordato kararı aldırdı. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, karardan sonra firma, çek kesmeye devam etti. 1 Temmuz vadeli çeklerin ödenmemesinin üzerine, bankalara başvuran alacaklılar, firmanın konkordato ilan ettiğini öğrendi.

FİRMA SAHİBİ ORTADA YOK


Türkiye´nin dört bir yanından firmaya mal satıp çek alan alacaklılar, firma sahibi ve yardımcılarına ulaşamayınca soluğu Gemlik´te aldı. Gaziantep, Bursa, Burdur, İzmir, Kayseri gibi değişik illerden gelen alıcılar, firmanın kapısını çaldı, ancak muhatap bulamadı.

Firma, Bursa’dan metal çelik, kalorifer paneli, boru, madeni yağ, Gaziantep´ten soğuk hava techizatı ve odası yapımı, Burdur’dan inşaat dış kaplaması için TIR’lar dolusu iskele demirleri, Bursa’dan kuru soğan, çocuk bezleri, kadın petleri, yine çelik metal paslanmaz profiller, İzmir’den kimyasal maddeler, Kayseri´den çelik kapılar, Susurluk’taki ünlü bir firmadan ise kamyonlar dolusu peynir aldı.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTAN SUÇ DUYURUSU

Firma ile ilk defa iş yapan ve çekleri karşılıksız çıkan alacaklılar, bankalardan çekleri yazdırdıktan sonra Gemlik Cumhuriyet Savcılığı´na başvurarak firma sahibinin nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bazılarının ise konkordato kararından sonra kendilerinden mal alıp çek kestiği şikayetinde bulundu. İzmir’den gelen kimyasal ürün satıcısı firma temsilcisi Emir Ayten, “Bizden Kimyasal solvent grubu malzeme aldı. Çalıştığı banka nezdinde araştırma yaptık. Banka iyi müşterilerinden olduğunu bildirdi. Biz de malı verdik. Bizden ilk kez alışveriş yapmıştı. 1 Temmuz tarihli çek karşılıksız çıktı. Mağdur durumdayız. Konkordato ticari bir işlemdir, ama bu şahıs telefonlarımıza çıkmadı. Yurt dışına kaçacağı ihbarını aldık. Burada bulunan 19’dan fazla arkadaşımızın alacağı milyonlarca lira var. Bazı alacaklar dolar bazındadır” şeklinde konuştu.

KONKORDATO KOMİSERİ İŞ BAŞINDA


Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, firmanın hesaplarının incelenmesi amacıyla Bursa Mali Müşavirler Odası´na bağlı Sabri Şen’i yetkili Mali Konkordato Komiseri olarak görevlendirdi. Şen, iş yerine gelerek, geç saatlere kadar tespit yaptı. Borcun 250-300 milyon TL civarında olabileceği öne sürüldü.

Konkordato ilan eden firmaları iflas korkusu sardı!


Geri Dön