25 / 04 / 2024

Kontrat geçerliliği nasıl olur?

Kontrat geçerliliği nasıl olur?

Kira kontratı; ev sahibinin belirlenen süre zarfı içinde evin kiralanacağına; kiracının da evi kullanmasına karşın belirlenen kira bedelini ödeyeceğine dair imzalanıyor. Peki, kontrat geçerliliği nasıl olur?



Kontrat geçerliliği nasıl olur?

Kira kontratı ile mal sahibi, bir bedel (kira bedeli) karşılığında gayrimenkulü kullanılmasını veya ondan yararlanılmasını belli bir süre için başka bir kimseye (kiracıya) bırakmayı taahhüt etmiş oluyor. 


Ev sahibinin belirlenen süre zarfı içinde evin kiralanacağına; kiracının da evi kullanmasına karşın belirlenen kira bedelini ödeyeceğine dair kira kontratı imzalanıyor.


Kira kontratı taraflar arasında imzalanan kullandırma amacı taşıyan sözleşmelerin başında geliyor. Kira kontratı kiralama işlemlerinde taraflar arasında yapılan anlaşmanın resmi bir belge üzerinde düzenlenmesi işlemine deniyor. 


Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira kontratında dairenin özellikleri, kira bedeli, kira kullanım şekli, kiracının bilgileri, kira bedelini ödeme şeklinin yer alması gerekiyor. Peki, kontrat geçerliliği nasıl olur?


Taraflar arasında imzalanan kontratın imzalanması gibi zorunluluk bulunmuyor. Ancak ileride çıkabilcek sorunlara karşı resmi bir belgenin olması kiracı için de ev sahibi için de önem teşkil ediyor. Bu yüzden kontratın geçerliliği için noterde imzalamak daha güvenli oluyor.


Kira kontratı örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih



Kira kontratı nasıl bozulur?




Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön