29 / 03 / 2024

Konut alamayan 15 milyon kişi NEF'in hedefinde!

Konut alamayan 15 milyon kişi NEF'in hedefinde!

Konut isteyip alamayan 15 milyon kişi bulunduğunu belirten NEF Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur uygulayacakları sistemle hem krediyi hem kirayı birlikte ödeme şansı sunacaklarını söyledi.



Kolay Yatırım adını verdiği ödeme sistemini hayata geçiren NEF, bu modelle ev almak isteyip de alamayan 15 milyon kişiyi radarına aldı. NEF’i çatısı altında bulunduran Timur Gayrimenkul’un Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “Bizim hep 5 milyonluk yatırımcı kısmına ev satmakla ilgili hedeflerimiz var, Ancak insanlar 4 ve 5’nci evlerini almaya başladılar. Oysa konut almak isteyip de birçok nedenle alamayan önemli bir kitle var, bu yaklaşık 15 milyon insana denk geliyor” dedi.


Konut sahibi olmak isteyenlerin hem kiracı hem kredi taksidi ödediği müddetçe ev sahibi olamayacağına dikkat çeken Timur, “Çünkü o dönemde bana yüzde 25 peşinat ödemek zorunda, kira ödemek zorunda, kredi taksiti ödemek zorunda. Bu süreci imkansızlaştırıyor” dedi. Timur, buna yönelik olarak sistemi devreye soktuklarını belirterek, “Bu 100 bin konut yapmaktan, Türkiye’nin en yüksek binasını yapmaktan daha muazzam bir şey. Ev almak herkesin hakkı, biz de hem krediyi hem kirayı birlikte ödeme şansı vereceğiz” dedi.


TASARRUF YATIRANA HESAP SORAN YOK


Erden Timur, projeye başlamadan önce toplam maliyeti bankaya yatırıp projeyi bitirme garantisi verdiklerini söyledi. Bu durumun ‘hiç satış yapılmasa bile’ projeyi bitireceklerine işaret olduğunu anlatan Timur, “Satışlardan aldığımız şey tüketicinin tasarrufu. Aynı tüketici bankaya 3 lira bile yatırsa, bütün kurumlar bunu denetliyor. Ancak bize (inşaat şirketlerine) yatırınca hesap soran yok. Tüketici kanunundaki cezası 500 bin lira, herkes ‘500 bin lira cezası neyse öderiz’ diyor. Tasarruf

sahibini korumak gerekiyor” diye konuştu.


BEYKOZ SIRTLARINA LÜKS PROJE GELİYOR


NEF, Boğaz’a hakim bir noktada geliştireceği kentsel dönüşüm projesinde İstanbul’un en lüks projesini yapmak için kolları sıvadı. Şu anda bölgede dönüşüm kapsamında yer toplamaya devam ettiklerini belirten Erden Timur, “Beykoz’da 1 yıldır yerler satın alıp kat karşılığı anlaşmalar imzalıyoruz. Çok değerli bir yerde, dünyadaki büyük mimari grupları bir araya getirerek sadece mimari olarak değil, moda gibi farklı gruplara başka bir şey tasarlattıracağız. Dünyada böyle bir manzaralı yeri yok. Doğaya saygılı ve sadece villalardan oluşmayan bir proje olacak. Belli yerleri doğal bir köy olacak. Ve lüks olacak” ifadelerini kullandı.


Ünsal Ereke / Habertürk




Geri Dön