26 / 04 / 2024

Konut alıcıları aradığı özelliklerin sadece yüzde 17'sini biliyor!

Konut alıcıları aradığı özelliklerin sadece yüzde 17'sini biliyor!

Yuvako tarafından İstanbul'daki 1.375 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre; ev alıcısı ilk etapta hayalindeki evde aradığı özelliklerin sadece yüzde 17'sini biliyor.



Yuvako tarafından yapılan bir araştırmada, ev alırken göz ardı ettiğimiz noktalar ortaya çıktır. Araştırma İstanbul'da ev almak isteyen 1.375 kişi üzerinde yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre alıcı adayları için en önemli 3 nokta lokasyon, metrekare ve fiyat. Evin depreme karşı dayanıklılığı ise yüzde 2 ile alıcılar açısından son sıralarda yer alıyor.


Alıcının ilk anda dikkat ettikleri
Lokasyon  34 yüzde
Metrekare  28 yüzde
Fiyat  26 yüzde 
Diğer  12 yüzde


Bilgi sahibi oldukça istekler artıyor

Ev almak isteyenlereğer konu hakkında detaylı bilgiye sahipse, istekleri artıyor. Alıcılar tarafından evin yatırım potansiyeli ve kendini kaç yılda amorti edeceği konuları sorgulanıyor. Evi bir gayrimenkul uzmanı ile birlikte gezen alıcı adayı için o evin tadilat ihtiyacı da dikkat çeken bir konu olarak öne çıkıyor. Bu noktada potansiyel alıcı, evi satın aldıktan sonra yapması gereken olası masrafları da göz önünde bulundurmaya başlıyor.


Bilgi sahibi olduktan sonra ek olarak dikkat edilen noktalar
Yatırım potansiyeli
Evin tadilat ihtiyacı
Evin mimari yapısı
Yasal riskler


"Alım stratejisi oluşturuyoruz"

Yuvako kurucu ortağı Altay Tınar, "Bir alıcı bize başvurduğunda hayalinde bir ev olsa dahi aslında istek ve ihtiyaçlarının sadece yüzde 17'sini biliyor. Alıcı için bir alım stratejisi oluştururken onu aydınlattığımız bu noktalara ek olarak, doğru kararı vermesi için kendisine sorması gereken soruları da ortaya koyuyoruz. Bu sayede ne istediğini çok daha iyi şekilde anlayabiliyor" şeklinde ifadelerde bulundu. 


Geri Dön