29 / 03 / 2024

Konut alıcısı Haziran'daki genel seçim sonrasını bekliyor!

Konut alıcısı Haziran'daki genel seçim sonrasını bekliyor!

Konutta hareketliliğin Haziran’daki genel seçimler sonrası yaşanacağı belirtiliyor. Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da konut sektörünün büyüyeceğini ve yılın ikinci yarısında canlanacağını öngören Keten, bu yıl yüzde 4,5’in üzerinde bir büyüme beklentisi



Konut sektöründe alıcı Haziran ayındaki genel seçimler sonrasını bekliyor. Sektörün önde gelen firmalarından Keten İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, bu yıl konut sektöründeki hareketliliğin Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler sonrasında yaşanacağının altını çizerek, “Sektörde seçime kadar bekle gör politikası uygulanacaktır” dedi. 


Bu yıl ekonomide yüzde 3,5 civarında bir büyüme öngörüldüğünü inşaat sektöründe ise yüzde 4,5 üzerinde bir büyüme beklentisi olduğunu dile getiren Selahattin Keten, inşaatın Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu vurguladı.  İnşaat sektöründeki durgunluğun sektöre bağlı kapı pencere, PVC, inşaat malzemeleri, mobilya, izolasyan gibi birçok alt sektörleri de etkilediğini kaydeden Keten, “İnşaat sektörü birçok sektörü de desteklemektedir. Seçim sürecinde sektörde bir yavaşlama olacaktır ancak bu yavaşlama seçim sonrası yerini canlanmaya bırakacaktır. Haziran ayından sonra sektörün büyüme yönünde bir ivme kazanmasını bekliyoruz” görüşünü kaydetti. 


Konut sektörünün son yıllarda olduğu gibi bu yıl da yükselişini sürdüreceğini söyleyen Selahattin Keten, geçen yıl da sektörün iyi bir performans gösterdiğini hatırlattı. “Konut balonu söylentisi piyasayı çok fazla sıkıntıya sokmadı” diyen Keten, Türkiye’de geçen yıl 1 milyon 265 bin civarında daire alım satımının yapıldığını ifade etti. Türkiye’nin emlak sektörü konusunda güvenli bir liman haline geldiğini vurgulayan Selahattin Keten, gayrimenkulün diğer yatırım araçlarına kıyasla karlılığını kanıtlamış bir yatırım olduğunu kaydetti. 




Geri Dön