26 / 04 / 2024

Konut alımında yeni bir dönem başlıyor!

Konut alımında yeni bir dönem başlıyor!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Hükümetin gayrimenkul satışlarının kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalarını sektörümüz adına oldukça sevindirici buluyoruz. " dedi.



Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Gayrimenkul Sertifikası’na ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...


Hükümetin gayrimenkul satışlarının kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalarını sektörümüz adına oldukça sevindirici buluyoruz. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin dediği gibi konut alımlarında yeni bir dönemin ilk adımları atılıyor. Böylelikle dar gelirli vatandaşlarımız da ev hayali kurabilecek. Konutun tamamını değil ama belirli metrekaresinin satın alınabileceği bu sistemle gayrimenkul alımı daha da kolaylaşacak. 


Canikli'nin açıkladığı metrekare üzerinden ev sahibi olma sistemi, sektör ve ev almak isteyen vatandaşlar için önemli bir açılım... Faiz içermeyen finans unsurları pekçok vatandaş için oldukça önemli bir konu. 


Metrekare üzerinden ev sahibi olma sistemi gayrimenkul sektörüne yeni bir ivme kazandıracak. Canikli'nin dediği gibi konut alımlarında yeni bir dönemin içine giriyoruz. Yatırım karşılığında konutun tamamını değil ama belirli metrekaresini satın alabilmek, dar gelirli açısından büyük bir fırsat olacak.


Yine konut alabilmek için yeterli birikimleri olmayan vatandaşlar, bu sayede metrekare üzerinden sertifika sahibi olabilecek. Tabii sistem henüz çok yeni, gelişimi için zamana ihtiyacı var. Sistemin gelişmesiyle hem vatandaş hem de sektör kazanmış olacak.  



Geri Dön