25 / 04 / 2024

Konut almak isteyenler acele etsin!

Konut almak isteyenler acele etsin!

Sektörle ilgili önemli açıklamalar yapan FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, “Şu anda müteahhitler yeni konut yapmayıp ellerindeki stokları tüketmeyi bekliyor. Yeni konutların fiyatları, artan girdi maliyetleriyle yüzde 30 yükselecek. Yatırım yapmak isteyenler elini çabuk tutsun” dedi



FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yeni Asır'dan Tolga Tekin'in haberine göre, Gülçin Okay artan kredi faizi ve düşük giden döviz ve altın kurları sebebiyle sektörde durağanlık yaşandığını kaydetti.  Konut fiyatlarının artacağına değinen Gülçin Okay 'erken alan kazançlı çıkar' dedi.

Konut almak isteyenler acele etsin!

FİYATLAR DÜŞECEK Mİ?

Egenin incisi İzmir'in yoğun göç aldığını kaydeden Okay, "Artan faizler nedeniyle yatırımcılar paralarını bankada değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu nedenle gayrimenkul satışlarında durağan bir dönem yaşıyoruz. Satışların durağanlığına rağmen ev ve arsa fiyatları düşmüyor. Ayrıca döviz ve altın yatırımı olanlar bu yatırım enstrümanları düşüşte olduğu için zarardalar ve bunları bozdurup yeni bir yatırıma da yönelemiyorlar. Ama yatırım için bekleyenler bugünkü fiyatları da bulamayacak. Müteahhitler yeni konut yapmak için acele etmiyor. Ellerindeki stoğu bitirmek istiyor. Yeni yapılacak konut projeleri, artan girdi maliyetleri nedeniyle en az yüzde 30 daha pahalı olacak. Şu anda yatırım yapmak isteyenler acele etmeli" şeklinde konuştu.

Konut almak isteyenler acele etsin!

Sektör faiz indirimi bekliyor


Yüksek faiz oranlarıyla ilgili de açıklama yapan Okay, "Nakit parası olan pazarlık avantajını kullanıp daha rahat ev alıyor. Nakit parası olmayanlar da kredi çekerek ev alma konusunda ağır hareket ediyor. Şu anda kredi faiz oranı düşmedi. 1.34 olan faiz oranı 1 seviyesine indirilirse piyasada gözle görülür bir hareketlenme yaşanacaktır. Bu oranın altına inerse de zaten çok yüksek olan konut fiyatları daha da yükselecektir. Ev almak isteyen vatandaşların faiz indirimi talebi var. Bir önceki faiz indiriminde artan fiyatlar hala aynı seviyede. Fakat insanların geliri artmıyor. Parası olan bankalarda değerlendirme yolunu tercih ediyor" dedi.

Konut fiyatları niçin yükseliyor? Nereye kadar yükselir?


Geri Dön