19 / 03 / 2024

Konut almak isteyenlere kredi kolaylığı!

Konut almak isteyenlere kredi kolaylığı!

Ziraat Bankası, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine "Enflasyona Endeksli Konut Kredisi" ürününü kullanıma sundu. Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, "Enflasyona Endeksli Konut Kredisiyle enflasyonda gelecekte düşüş bekleyen ve alımını erteleyen müşterilerin taleplerini öne çekmek istedik." dedi.



Ziraat Bankası konut sahibi olmak isteyen müşterilerine avantaj sağlayacak "Enflasyona Endeksli Konut Kredisi" ürününü bugün itibarıyla kullanıma sundu. "Enflasyona Endeksli Konut Kredisi" ile gelecek dönemde enflasyon oranlarında ve finansman koşullarında beklenen olumlu gelişmeler doğrultusunda vatandaşların mevcut konut ihtiyaçlarını karşılamaları, uygun maliyetle ev sahibi olmaları planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Enflasyona Endeksli Konut Kredisiyle enflasyonda gelecekte düşüş bekleyen ve alımını erteleyen müşterilerin taleplerini öne çekmek istedik. Kredi faiz oranı son açıklanan TÜFE'ye bankamızca belirlenen aylık 0,19 marjın eklenmesiyle hesaplanacak" diye konuştu.

Konut almak isteyenlere kredi kolaylığı!

Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ile alınacak evin sıfır da ikinci el de olabileceğini söyleyen Hüseyin Aydın, şu açıklamalarda bulundu:

"Enflasyona Endeksli Konut Kredisi uygulamasını bugün deklare ettik, hemen bugün başvuruları almaya başlıyoruz. Bugün deklare ettik, hemen bugün başvuruları almaya başlıyoruz. Bütün hesap kitap ortada, Türkiye'de sorunlu kredilerin toplam krediye oranı yüzde 4. Ekonomi Değer Kredisi Paketi 25 milyar TL büyüklüğünde. KOBİ'lerimize 20 milyon TL'ye, KOBİ dışı firmalara 50 milyon TL'ye kadar kredi kullandırabileceğiz."

"Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu kefaleti kapsamında kullandırılan kredilerde yüzde 2 kefalet komisyonu dışında hiçbir masraf alınmayacak'' diye konuşan Aydın, "Türk bankacılık sistemi yurt dışından aldığı kredi ve sendikasyonların tamamını zamanında ödemiştir." ifadesini kullanan Aydın, "Türk bankacılık sisteminin teknolojik altyapısı dünyayı geçmiş durumda, insan kaynağı da iyi ve iyi bir rekabet ortamı var. Türk bankacılık sistemi Türkiye'nin büyümesine bugün de yarın da katkı vermeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Ziraat Bankası, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine "Enflasyona Endeksli Konut Kredisi" ürününü kullanıma sunmasıyla ilgili Özyurtlar Holding, Bahaş Holding, Kar Group ve İnsay Yapı’nın tepe yöneticileri de görüşlerini paylaştı:

Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı:

Konut almak isteyenlere kredi kolaylığı!

“İç talebi harekete geçirmek için önemli bir adım”

Ziraat Bankası’nın, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine yönelik ''Enflasyona Endeksli Konut Kredisi'ni kullanıma sunmasıyla gayrimenkul piyasasında hareketlenme başlayacaktır. Özellikle konut almak isteyip de cesaret edemeyenler açısından ciddi bir itici güç olacaktır. Ekonomimiz üst üste finansal saldırıların sebep olduğu dalgalanmalardan çok etkilendi. Faizlerin yükselmesi talebin ertelenmesine neden oldu. Konut satışlarını
destekleyen kampanyalar, KDV, tapu harcı gibi indirimler de ancak bir yere kadar etkili oldu. Eskisi gibi konut üretimi yok, maliyetlerdeki artış fiyatlara yansımadı. Seçim sonrası piyasa hareketlenmeye başlayınca zamlar kaçınılmaz olacak. Enflasyona Endeksli Konut Kredisi sayesinde faiz oranlarının düşmesini bekleyenler için yep yeni bir olanak sunulmuş oldu.

Abdüssamet Bahadır / Bahaş Holding CEO’su:

Konut almak isteyenlere kredi kolaylığı!

“İç talepte hareketli günler başlayacak”

Mayıs ayı konut satış rakamlarına baktığımızda satışlarda düşüşün, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31.3’e ulaşması karşısında, satışları yeniden harekete geçiren uygulamalara ihtiyacımızın olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle Ziraat Bankası tarafından kullanıma sunulan ''Enflasyona Endeksli Konut Kredisi'' ürününü, sektörümüz adına çok önemli bir gelişme olarak görüyoruz. Yüksek seyreden konut kredisi faiz oranları, her koşulda yatırımcıların alım yönlü davranışlarını engelleyen en önemli etken olarak karşımıza çıkıyor. Yatırımcı, yüksek faiz oranı nedeniyle konut ihtiyacını erteleyebiliyor. Ziraat Bankası’nın yeni ürünü, yatırımcılara satın alınan konutun yüzde 80'ine kadar, 120 aya kadar vadelendirilen, faiz oranı ise TÜFE’ye yani enflasyon oranına göre belirlenen bir kredi kullanımı sunuyor. Yatırımcıya ödeme kolaylığı sunan bu ürünle iç talepte bir hareketliliğin başlayacağına inanıyoruz. Yatırımcıya sunulan her türlü ödeme kolaylığın, aynı paralellikte satışları da artıracağını söyleyebiliriz. Atılan bu adımın etkilerini önümüzdeki dönem satış rakamlarında hissedilir bir şekilde göreceğiz.

İhsan Çulhalık / İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı: 

Konut almak isteyenlere kredi kolaylığı!

“İç piyasada yeniden hareketli günler bizi bekliyor”

Ziraat Bankası’nın hazırladığı ''Enflasyona Endeksli Konut Kredisi'' ürününü, iç talebin yeniden canlanması açısından memnuniyetle karşıladık. Yükselişe geçen kredi faiz oranları nedeniyle bir miktar durgunlaşan sektörümüzde bugün açıklanan mayıs rakamlarına göre, gerileme yüzde 31.3’e ulaştı. İç talepteki daralmanın ortadan kaldırılmasına yönelik bankalardan faiz oranının indirilmesine dair bir beklenti içerisindeydik. Ziraat Bankası’nın enflasyon oranına göre faiz oranının belirlendiği bir ürünü yatırımcılarla buluşturacak olmasının, iç piyasada yeniden hareketli günleri yaşamamıza vesile olacağına inanıyoruz. Sektörümüze yatırım yapmak isteyen ancak faiz oranlarının düşmesini bekleyen yatırımcılar, bu ürünle birlikte yatırım yapmayı yeniden değerlendirebilir, hızlıca harekete geçebilirler. Diğer bankalarımızdan da benzer çözümleri piyasaya kazandırmalarını bekliyoruz.

Şenol Üçüncü/ Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi

Konut almak isteyenlere kredi kolaylığı!

“Yatırımcılar kendilerini güvende hissedecek, satışlar artışa geçecek”

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe yabancı yatırımcı oranı artarak ilerlerken, iç talepteki gerileme de maalesef bir miktar hız kazanıyor. Bu gerilemeyi ortadan kaldırmak amacıyla özellikle finans kurumlarına çok iş düşüyor. Ziraat Bankası tarafından hazırlanan ''Enflasyona Endeksli Konut Kredisi'' ürününün, tüm maddeleriyle yatırımcıların konut sektörüne yatırım yapmalarını kolaylaştıracağına inanıyoruz. Enflasyona dayalı konut kredisi faiz oranıyla konut alıcısı, yatırımlarını koruma kalkanına alabilecek. Geleceğe karşı belirsizlik duyarak yatırımlarını erteleyen yatırımcılar, yeniden proje gezmeye başlayacak. Yatırımcıların satın alma kararı verirken en önemli belirleyici etken, kredi faiz oranları oluyor. Faiz oranlarındaki bir miktar gerileme, hemen etkisini gösteriyor. Dolayısıyla bu ürünle faiz oranlarının enflasyona bağlı olarak belirlenmesi sayesinde, yatırımcılarda alım yönlü bir pozisyon değişikliği bekliyoruz.

Ziraat Bankası'ndan enflasyona endeksli konut kredisi!


Geri Dön